GOD PLASS: Produsenten uthever kjørekomfort og plassen i hytta spesielt for modellen Kärcher MC250. Foto: HF Maskin Teknikk AS

Nye Kärcher-kjemper klare for det norske markedet

STORE FEIEMASKINER: Denne høste blir to store Kärcher feiemaskiner klare for det norske markedet.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Nellemann Machinery har importen av Kärcher Municipal GmbH der blant annet Holder redskapsbærere og Kärcher feiemaskiner ligger under. I Norge har HF Maskin Teknikk AS i Askim fått representasjonen på Holder og de største Kärcher-feiemaskinene, og firmaet kan klemme til med to nyheter for det norske markedet denne høsten.

Mens Nellemann Machinery selv håndterer Kärcher-modellene opp til 3,5 tonn totalvekt, kan HF Maskin Teknikk tilby de to største modellene på henholdsvis 6 og 13 tonn totalvekt. Dette er feiemaskiner i den gromme klassen for vei-, entreprenør- og kommunalmarkedet.

Nyhetene

STØRSTE: MC600 er den største av de to ferske modellene på det norske markedet. Foto: KärcherAS

Kärcher MC250 beskrives som en maskin med komfortabel og rommelig toseters kabin, med store skyvbare sidevinduer, mulighet for ratt på høyre side og med full gjennomgang fra begge sider av kabin. Kärcher benytter eget brukervennlig armlene med joystick og brytere, samt rattmontert display som man vil kjenne igjen fra andre modeller. Maskinen skal ha klassens største vakuumbeholder på 2,2 m3 i syrefast stål, med tømmehøyde på 1,6 meter. Videre er det 195 liters ferskvannstank, og 400 liter sirkulasjonsvanntank. Bredde er 1,3 meter og høyde er under 2 meter. Understellet har hydropneumatisk hjuloppheng og kjørekomfort skal være som i en bil i inntil 60 km/t.

Karcher MC600 er en mekanisk feiemaskin for oppsamling av store mengder materiale i høyt arbeidstempo. En hydraulisk styrt senterbørste på 1,3 meter justerer seg automatisk etter underlagt og sikrer optimalt børstetrykk for best feieresultat, og som sammen med transportør bringer materialet til beholderen. Feiebeholderen er 6 m3 i rustfritt stål, med inntil 2,4 meters tømmehøyde. Sidebørste justeres fra 1,3 til 2,6 m feiebredde, og det er mulighet for en tredje frontbørste. Maskinen er 2,1 meter bred, 2,9 meter høy og den er utstyrt med 500 liters ferskvannstank.

Powered by Labrador CMS