TATT I BRUK: De første eksemplarene av Stark BG 3050 er allerede tatt i bruk i Norge, og tilbakemeldingene så langt er gode.

Nytt høvelskjær for traktor

Stark BG 3050 egner seg like godt til sommer- som vinterbruk.

Publisert

Finske Stark lanserer nå et nytt bakmontert høvelskjær, gjerne omtalt som et trykkbelastningsskjær, til bruk på traktor. BG 3050 har en arbeidsbredde fra 2,72 til 3,01 meter. 

Skjæret kobles til traktorens trepunkt, og har et hydraulisk toppstag for å justere angrepsvinkelen, og også en hydraulisk sylinder for å legge trykk på skjæret.

– Stark BG 3050 er et meget robust skjær for fjerning av pakka snø og is, eller høvling av grusveier i sommerhalvåret. Det patenterte Power Press-systemet bruker traktorens egenvekt til å trykke ned redskapet, slik at skjæret biter effektivt fra seg, sier Maren Hansen, produktsjef hos Norwegian Agro.

Sammenlignet med sin forgjenger, har Stark BG 3050 fått et nytt hydraulisk system med avlastningsventil og trykkakkumulator, som beskytter både skjæret, traktoren og føreren av traktoren. Skjærbladet har også økt til 74 centimeter, og bladet kan vinkles 28 grader til hver side.

HYDRAULISK: Skjæret kobles til traktorens trepunkt, med et hydraulisk toppstag for å justere angrepsvinkelen, og også en hydraulisk sylinder for å legge trykk på skjæret.

– De første skjærene er allerede i Norge, og vi har valgt å utstyre dem med separat justerbare støttehjul. Det gir god mulighet for å få den hellinga en ønsker på veien, og de store hjulene forhindrer at skjæret synker ned i veien. Erfaringene så langt er at skjæret har en stabil og fin gange, sier produktsjefen.

Egenvekten er økt til 900 kg, blant annet fordi skjærbladets høyde har økt til 74 centimeter.

– Den økte høyden, kombinert med kastevinger på begge sider, gir bedre kasteegenskaper og både snø og is ruller bedre. Stark BG 3050 kan leveres med ulike typer slitestål, blant annet System 2000, roterende hardmetallpigger, som de første skjærene er tatt inn med, forteller Hansen.

Powered by Labrador CMS