TIL DYRSKU'N: Hagle er tilbake, og det kan fort bli allsang om Felleskjøpet-dress på årets utgave av Dyrsku'n også.

Piker, Hagle og traktorer hos Felleskjøpet

Og det er bare litt av det som står på programmet og på plassen.

Publisert

Fredag 8. september åpner dørene til årets utgave av Dyrsku’n. Den velkjente handels- og landbruksmessa har vært arrangert helt siden 1866, og Felleskjøpet har vært med siden (19) 60-tallet.

– Alt er planlagt til minste detalj. Fredag åpner vi den største standen på Dyrskuplassen i Seljord, sier organisasjonssjef Anton Ole Evju i Felleskjøpet Agri.

Han har vært sentral i planleggingen av standen, som rommer hele 2,5 mål. Dette inkluderer en egen maskinutstilling, stort telt med egen messebutikk, kafé og representanter fra ulike forretningsområder av selskapet. Blant annet vil en melkerobot være utstilt på standen.

Kvinner i landbruket

GRØNN: Det blir antakelig en god del grønne traktorer på Felleskjøpet-området, i tillegg til alt mulig annet av maskiner og utstyr i FK-katalogen.

Både konsernsjef Svenn Ivar Fure og styreleder Anne Jødahl Skuterud vil være til stede for å snakke fag med medlemmer av samvirket, og Felleskjøpet er medarrangør av konferansen Kvinner i landbruket under Dyrsku’n.

Inne i teltet tar Felleskjøpet med seg suksessen fra i fjor, og rigger en egen scene, hvor det gjennom helgen blir en rekke innslag. Lykkehjul, danseoppvisning og auksjon er noe av det som skjer. Fredag får publikum bli kjent med finalistene i Årets unge bonde, som skal kåres på Dyrsku’n. I tillegg blir det minikonserter med Nils Ole Lien, bonde og musiker fra bandet E76. For dem som ser mulighetene for å gjøre et kupp, kan det være lurt å følge med når årets første auksjon ropes i gang ut på ettermiddagen.

Hagle og pikekor

JENTEKOR: Tonus Uteri er Veterinærhøgskolens pikekor. De synger på Felleskjøpet-standen på søndag

Lørdag står høydepunktene i kø i Felleskjøpet-teltet. I fjor gynget hele teltet da Hagle spilte «Felleskjøpet-dress». Lørdag kl. 12 blir det gjensyn med countryrapperne fra Indre Østfold når de spiller på scenen.

– Senere utover dagen får vi besøk Fredrik Amadeus Sannerud, kjent fra The Voice på TV 2. Han holder to minikonserter. Mellom disse kjører vi enda en auksjon i teltet, forteller eventsjef Trond Østby i Felleskjøpet Agri.

Programmet i Felleskjøpet-teltet fortsetter også på søndag. Denne dagen starter med besøk fra Kutoppen. Deretter kommer et helt kor iført Felleskjøpet-farger på scenen. Tonus Uteri er Veterinørhøgskolens pikekor, og de holder to konserter i løpet av søndagen. Innimellom disse blir det blant annet danseoppvisning fra Norges Bygdeungdomslag.

– Vi har rigget og forberedt oss så godt vi kan. Nå ser det også ut som at værgudene er med oss, så da ligger alt til rette for en strålende helg på Dyrsku’n, sier organisasjonssjef Anton Ole Evju i Felleskjøpet Agri.

Powered by Labrador CMS