EL-FEIEBIL: Sweeptech-selger Anders Flæsland og Boschungs europeiske markedssjef, Tobias Wehinger, foran Urban-Sweeper S2.0.

Rene gater uten utslipp

BOSCHUNG: Gatesmarte feiebiler fra sveitsiske Boschung fikk mye oppmerksomhet på Sweeptechs stand på Vei og Anlegg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

– Denne er slank og smidig, og har overraskende stor kapasitet, sier Anders Flæsland i Sweeptech.

Bergen-selskapet er fra 1. januar eksklusiv forhandler for Boschung i Norge og Sverige. Nå satses det friskt på el-maskinene fra Sveits. Spesielt Urban-Sweeper S2.0 er høyaktuell i et ryddig og miljøbevisst land som Norge.

800 mm sug

El-feiemaskinen er slankere enn de fleste: Ifølge Flæsland er Urban-Sweeper S2.0 150 mm smalere (1150 mm) og ett tonn lettere (2,3 tonn) enn maskiner i samme klasse. Lengden på maskinen er 4300 mm.

– Dette gir en svingradius på 3,3 meter, og sammen med de oscillerende opphengene mellom front- og bakrammen, medfører dette en svært smidig maskin.

Den smale utformingen gir imidlertid ikke begrensninger på kapasiteten, ifølge Sweeptech.

MASKIN I PROFIL: Førerhuset i maskinen er utviklet for maks overblikk.

– Åpningen på suget er hele 800 mm. Feiebredden er på 2300 mm, men kan utvides til 2700 mm med en tredje kost, sier Flæsland.

El-feiemaskinen har integrert høytrykkspyler.

24 temperatursensorer

Urban-Sweeper S2.0 er satt opp med 54,4 kWh litiumionbatteri som teller 12 moduler og totalt 4320 celler. Energibanken er integrert direkte under avfallshusrommet og gir energi til drivverket med sine to helelektriske forhjulsmotorer, to helelektriske kostemotorer og helelektriske turbin.

– Det innovative batteriet setter bransjestandard for intelligente styresystemer. 24 temperatursensorer overvåker batteriet som automatisk varmes opp når det er nødvendig, avkjøles når det er for varmt og har en krets som beskytter mot overladning, sier Flæsland.

Batteriet kommer med en garanti på tre år eller 2500 timer.

7-9 timer drift

El-feiebilen har ifølge Sweeptech en driftstid på 7-9 timer. Hurtiglading tar to timer, normal lading åtte timer.

Sweeptech har i dag fire Urban-Sweeper S2.0 ute i det norske markedet. Flere maskiner er på vei fra Sveits, oppgir Flæsland.

Powered by Labrador CMS