BREDDE: Nå gleder Seabrokers Havnekraner AS seg til å trappe opp virksomheten med Sanys anleggsmaskiner. Fra v. Europasjef Jochen Schmitt, daglig leder Ommund Vareberg og Trygve Tesaker - Key Account Manager Sany. Foto: Bjørn E. Eriksen

Sany – endelig ei messe

SATSER: - Endelig har vi fått ei messe igjen hvor vi kan møte og snakke med maskinbrukerne og presentere Sanys anleggsmaskiner. Covid-19 har gitt oss en tung tid for introduksjon og maskinvisning, men nå ser vi fremover, sier daglig leder Ommund Vareberg i Seabrokers Havnekraner AS.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Stavanger-selskapet fikk agenturet på Sanys anleggsmaskiner tidlig i 2020, og den første messeintroduksjon kom på Anleggsmessa Sør, Kristiansand travbane, i september 2020. Senere har det vært messetørke frem til Sapiomessen i Aksdal på Haugalandet.

Bredde i maskinprogrammet

- I Kristiansand hadde vi med oss tre Sany gravemaskiner som ble demonstrert og prøvekjørt av kunder. Her på Sapiomessen er det ikke mulig med samme prøvekjøring, men til gjengjeld har vi nå et kraftig utvidet maskinprogram på standen. Det er viktig å få snakket i den rette dialekten når vi nå er i det «gamle Sany-landet» på Vestlandet hvor man kjenner maskinmerket Sany. Her treffer vi gamle kunder, og vi kan gjøre avtaler med nye kunder. Siden vi på grunn av epidemien fortsatt er ved starten av introduksjonsperioden for Sany, er det en vesensforskjell mellom å få snakket med maskinbrukerne her og få vist maskinene, enn kun å møte dem ute på jobb mens de er travelt opptatt, sier Vareberg.

Populær maskin i Europa

MINSTE: Minigraveren SY18C med en vekt på 1750 kg var den minste Sany-graveren som ble vist.

Sany SY305 CLC er en gravemaskin som har slått godt an i Europa, og som nå var på plass på Seabroker-standen i Aksdal. Maskinen har Cummins motor (209 kW/280 hk), vekt på 32,2 tonn, 1,7 m3 skuff og en 10 tommers berøringsskjerm i den oppgraderte hytta. I sin nye utgave er 32-tonneren SY305C LC selveste stjerna i Sany-familien, og det var viktig å gi den en god plassering på standen. Det sørget også europasjef Jochen Schmitt i Sany Europe GmbH for, idet han holdt et godt øye med oppstillingen av både små og store Sany-maskiner på standen. Sany Europe har hovedkontor i Bedburg i Tyskland, og Europasjefen hadde tatt turen til Norge.

- Det var viktig for oss å få den nye versjonen av SY305C LC på plass her. Vi har allerede hatt flere forespørsler om testkjøring, og etter hva vi erfarer er det viktig at brukerne får prøvd maskinene i praksis. Mange av de tilbakespillene vi har fått etter tidligere test av maskiner på utlån er uttalelsen «super hydraulikk», forteller Trygve Tesaker, Key Account Manager Sany. Han legger til at beltegraveren Sany SY265C LC som var en av tre maskiner som ble vist i Kristiansand i fjor, ble leid av en kunde i 8 måneder.

SENTRALE: Sany SY26U i forgrunnen og med en vekt på 2760 kg ble solgt på stedet, her med 32-tonneren Sany SY305C LC som bakgrunn.

Solgt på stedet

To små Sany minigravere var også på plass på standen, modellene SY26U (2760 kg) og SY35U (3855 kg). For kjøring av den minste trengs det ikke førerbevis, og maskinen ble solgt på stedet. Etter reaksjonene fra de besøkende regner Tesaker med at det kan bli rift om småmaskinene.

I tillegg til gravemaskinene og reachstackerne for containerhåndtering har Seabrokers Group nå også fått på plass hjullastere opp til 18 tonn fra Sany i Norge.

- Nå har vi leveringsprogrammet av Sany-maskinene klart, og selv etter en tung start i et nedstengt land er det bare å se fremover. På programmet står blant annet ytterligere forhandleravtaler, sier daglig leder Vareberg.

Powered by Labrador CMS