Stangeland har mange godt bevarte gravemaskiner, og lastebiler, tilgjengelig. To av dem ble satt i arbeid ved den offisielle markeringen av utbyggingen av hovedkontoret i Sola.

Satte en Brøyt X4T og Scania 140 i arbeid

Publisert Sist oppdatert

Stangelang Gruppen utvider hovedkontoret i Sola, Rogaland.

- Stangeland Gruppen vokser, behovene endres, og strategien er å ta en større andel av verdikjeden, sier konsernsjef Olav Stangeland på spørsmål om hvorfor hovedkontoret utvides.

Nå bygges det i retning Sandnes et tre etasjers påbygg på 18 x 25 meter, med et «kreativt tak» og parkering i kjelleren.

- På taket skal det være hage med et drivhus og utemiljø, og målet er at det skal være en plass hvor folk kan samles for en pause eller en kreativ prosess, sier Tommy Stangeland.

Slik skal påbygget bli.

I kjelleren skal det være garderobe, sykkelparkering med spyleplass, og lager til stikningsavdelingen. Ellers rommer påbygget 39 kontorer og sju møterom, fordelt på de tre etasjene.

Arbeidet startet ved årsskiftet, og skal pågå i ett år. For å markere oppstarten offisielt satte konsernsjefen seg bak spakene på en Brøyt X4T og gravde masser opp i en Scania 140.

- Kanskje jeg burde kjørt elektrisk? undrer Olav.

Brøyten har vært en viktig del i oppbygningen av Stangeland Maskin, og han lander på at det også er viktig å bevare historien i et samfunn som utvikles i en enorm hurtighet.

Powered by Labrador CMS