Inge Haustveit fra fylkeskommunen (t.v.) og Vegar Falsten som er daglig leiar i Eksplosivhund.no AS med dem som gir avtalen verdi, søkshundene.

Skal bruke søkshunder for å finne eksplosiver

Vestland fylkeskommune har inngått en avtale med Eksplosivhund.no AS.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

- Nå har vi endelig fått på plass en rammeavtale med innleie av hund til søk etter gjenstående sprengstoff. Det betyr at vi kommer til å leie inn Eksplosivhund.no AS aktivt på våre veiprosjekter i Vestland, sier Inge Haustveit som er koordinator for arbeidet på avdeling for infrastruktur og vei.

- Et godt HMS-tiltak

- Vi vil bruke søkshunder der det er gjort en risikovurdering og avdekket fare for gjenstående sprengstoff på et anleggsområde. Søkehunder har vi brukt mest i forbindelse med oppgradering av tunneler, men alle typer anlegg er aktuelle. Dette er et godt HMS-tiltak for å unngå alvorlige ulykker på arbeidsplassen, sier Haustveit.

Kontraktsignering: Vegar Falsten, daglig leder for Ekplosivhund.no, og Kathrine Løno Lahlum, leder for Utbygging Sør i Vestland fylkeskommune.

En rettleder

Innholdet i avtalen er utformet med bakgrunn i et omfattende samarbeid med høy kompetanse og erfaring fra Statens vegvesen og Forsvaret før 2019. I dette samarbeidet ble det utarbeidet en «Rettleder for bruk av eksplosivsøkshund».

- Flere aktører er nå kommet på banen for å levere denne tjenesten. For oss som er byggherre er det særdeles viktig at de kan levere tjenesten i tråd med denne rettlederen, sier Haustveit.

I konkurransen var det tre virksomheter som deltok. Eksplosivhund.no AS leverte det beste tilbudet, ifølge fylkeskommunen. Avtalen har en lengde på to år med ett års opsjon.

Powered by Labrador CMS