SENDING: Kjetil Bakken klargjør en Leica RTC360 3D skanner for utsending til en kunde.

Starter utleie av landmålingsutstyr

GEOMATIKK: Landmålingsutstyr er en kapitalkrevende vare som mange ikke har behov for til daglig. Derfor har Geo Rental etablert en landsdekkende utleieforretning for Geomatikk og GPS basert maskinstyring.

Publisert Sist oppdatert

Geo Rental er ett nystartet datterselskap av Anko AS som blant annet utfører Ingeniørtjenester, Geomatikk og industrimåling. I tillegg har Anko blant annet eierinteresser i Anlegg & Maskin Support som selger maskinstyringsutstyr og Hoem & Aamodt Oppmåling som driver med landmåling og stikking.

Den 1. september var daglig leder Kjetil Bakken på plass i selskapets lokaler på Vikersund. Bakken har bakgrunn fra Hæhre hvor han har jobbet med maskinstyringssystemer siden 2016. Han forteller at moderselskapet Anko med de ulike datterselskapene så at det var ett behov for utleie av utstyr til geomatikk og dermed ønsket å satse innenfor dette feltet.

Landsdekkende

Med utgangspunkt i Vikersund skal Bakken og Geo Rental kunne levere over natten til hele landet. Selskapet benytter posten til å sende utstyr fra Lindesnes til Nordkapp, mens utstyr i nærområdet kan leveres på dagen.

Bakken forteller at det først og fremst er Geomatikk-utstyr det satses på. Det er ulike grunner til å leie, enten det sjelden er behov for utstyret, eller at firmaet har topper som ikke kan dekkes av eget utstyr. Ved å leie vil man også få tilgang til den nyeste teknologien, og ved hjelp av samarbeidet med både eier- og søsterselskaper kan Geo Rental formidle komplimenterende tjenester for både beregninger og dokumentasjon.

Utstyr som kan leies hos Geo Rental er Scannere, Totalstasjoner, Stikningsutstyr, Lasere og Georadar i tillegg til maskinstyringsutstyr.

Powered by Labrador CMS