Avant 650i er ny i 600-serien.

To nye modeller i 600-serien fra Avant

Nå utvides 600-serien fra finske Avant med to nye modeller, spesielt utviklet for proff- og entreprenørkunden.

Fra 200-serien og opp til de største arbeidshestene i 800-serien, har Avant utviklet kompaktlastere til en rekke store og små oppgaver. Den finske produsenten har også lansert den første elektriske kompaktlasteren.

Avant 600-serien er allrounderen i modellrekka, og det er denne som nå har fått en utvidelse med de nye modellene 645i og 650i. Dette er to kompakte maskiner med høy effekt, og den mest kompakte lasteren med motoreffekt på over 26 hestekrefter og Stage V-motor. Maskinene har proff- og entreprenørkunder som sin hovedmålgruppe.

- Høy ytelse i liten størrelse

- Med høy hydraulikkapasitet kan de nye modellene drive omtrent alt av det som finnes blant over 200 Avant-redskaper. De nye modellene har dimensjonene og løftekraften til 600-serien, men med Kubotas V1505CRT-motor oppfylles de strengeste gjeldende utslippskrav i tillegg til at man oppnår bedre drivstofføkonomi. Enkelt sagt høy ytelse i kompakt størrelse, sier produktsjef Syed Jawad Shah i Felleskjøpet, som er forhandler for Avant i Norge.

Avant 645i i aksjon. De nye modellene kan drive omtrent alt av det som finnes blant over 200 Avant-redskapene.

De to nye modellene har en nykonstruert ramme som er 40 millimeter lenger enn de eksisterende modellene i 600-serie. Karosseriet er nytt, og nykommerne leveres med en større drivstofftank på 40 liter. 645i- og 650i-modellene har den samme teleskopiske bommen og en løftekapasitet på 1190 kg som resten av 600-serien.

Nye 645i og 650i leveres med et multifunksjonsdisplay. Dermed har brukeren all informasjon, inkludert oljemengde og serviceinformasjon på ett og samme sted. Modellene vil kunne leveres med ROPS (veltebeskyttelsesstruktur uten hytte), L- eller GT-hytte. Sistnevnte hytte er montert på 600-serien akkurat som på storesøsknene i 800-serien. Eneste forskjell er at GT-hytta på 600-serien ikke er montert på gummidempere, noe som gjør det mulig å holde en lav takhøyde. Aircondition er også tilgjengelig i GT-hytta.

Kan sees på Vei og Anlegg-messa

Den finske produsenten trekker også frem at de nye modellene har lav egenvekt. Dermed er de lette å transportere og lette og følsomme mot underlaget.

Produktsjefen i Felleskjøpet har også en liten nyhet.

- Vi får en av de nye modellene i 600-serien med oss på standen vår under Vei og Anlegg-messa i Lillestrøm 11.-14. mai. Produksjon av de nye modellene vil starte til høsten, sier Syed Jawad Shah.

Powered by Labrador CMS