SLIK BLIR ANLEGGET: Skal bygges av Veidekkes datterselskap Seby AS på Krogstad i Lillestrøm kommune.

Veidekke bygger produksjonsanlegg for biogass

I Lillestrøm skal det bygges nytt produksjonsanlegg for biogass og senere hydrogenproduksjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Det er Veidekkes datterselskap Seby AS som har inngått kontrakt med Nedre Romerike Avløpsselskap IKS (NRA) om bygging av et biogassanlegg på Krogstad i Lillestrøm kommune. Oppdraget er en totalentreprise verdt nær 205 millioner kroner ekskl. mva.

Biogass Seby Veidekke

- Vi ser fram til å ta fatt på et spennende miljøprosjekt for NRA. For oss som entreprenør er det motiverende å bygge et fremtidsrettet produksjonsanlegg for klimavennlig biogass, og vi takker så mye for tilliten og for oppdraget, sier daglig leder Bjørn Ove Liavaag i Seby AS.

Produksjonsbyggene blir på cirka 6000 m2 med blant annet et prosessbygg, slammottak, avvanningsbygg og administrasjonsbygg. Biogassanlegget skal ta imot slam fra eget renseanlegg og flere andre renseanlegg i østlandsregionen. Anlegget sikrer bærekraftig håndtering av avløpsslammet ved å utvinne energi i form av biogass som skal oppgraderes videre til klimapositiv grønn hydrogen, skriver Veidekke i en pressemelding.

- Prosjektet med produksjon av hydrogen er sannsynligvis blant regionens største bidrag for å nå nasjonale miljømål og FNs bærekraftsmål. Hydrogenproduksjon er et viktig miljøgrep og et riktig skritt i på veien mot sirkulær økonomi, så dette er tiltak for å møte fremtiden og bidra til det grønne skiftet. Seby er en seriøs og solid samarbeidspartner med en tydelig miljøprofil som vil være en sentral bidragsyter til at prosjektet kommer trygt i havn, sier prosjektleder Jon Mills i NRA.

Anleggsarbeidene utføres etter strenge tiltak i miljøoppfølgingsplanen for minimal påvirkning av naturmiljø. Prosjektet skal følge NRAs krav for å sikre bruk av lærlinger, bekjempelse av arbeidslivskriminalitet og sosial dumping. Byggestart er i august 2022 med planlagt ferdigstillelse i juni 2024.

Powered by Labrador CMS