SPREDERSKUFFE: Volvo HS hjullaster med Øveraasen sprederskuffe. Sprederen har et volum på 1500 liter og på det medfølgende styrepanelet kan spredebredde og mengde justeres. Maksimal spredebredde er 8 meter.

Velutstyrte hjullastere

Høyhastighets-hjullastere med effektive vinterredskaper fra Gjøvik er blittt en suksess i Trøndelag. Det hevder Volvo Maskinservice og Øveraasen i en felles pressemelding.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Volvo Maskinservice i Trondheim har nylig levert flere HS hjullastere til kunder i fylket, flere satt opp med redskaper fra Øveraasen.

Distriktssjef Torgeir Glørstad er meget fornøyd med hvordan kombinasjonen er blitt mottatt i regionen.

Fullverdige redskapsbærere

Den nye HS-generasjonen (High Speed) til Volvo har to modeller; L45HS og L50HS. Driftsvekt: 8700 – 10.000 kg.

Hjullasterne skal være fullverdige redskapsbærere, og begge modellene har hydrostatisk fremdrift og mulighet for highflow-oppsett. Det gjør maskinen i stand til å hente stor motorkraft ved drift av hydraulisk redskap, samtidig som føreren har mulighet til å regulere fremdrifts-hastigheten trinnløst fra 0 km/t og opp til ønsket hastighet. Med en topphastighet på inntil 50km/t er maskinen godt egnet for å flytte seg mellom ulike oppdrag.

Kanskje er det derfor Volvo HS i kombinasjon med vinterredskaper fra Øveraasen er blitt en «hit» i Trøndelag.

Fres, plog og skuff

Det er spesielt tre typer redskap som er etterpurt på Volvo HS-ene:

Hydraulisk snøfres. Med en W5560 fra Øveraasen kan maskinen brukes til rydding, breddeutvidelse og bortkjøring av snø. Denne kraftige fresen takler alle typer snø, og har god kapasitet og kastelengde. Fresetrommelen på Øveraasen W5560 fresen er sikret med en nokkekopling som automatisk går i inngrep igjen etter fastkjøring. Ingen brytebolter å skifte her altså. Hydraulikkmotoren er tilpasset den aktuelle hjullasteren.

FULL FRES: Kombinasjonen Volvo-Øveraasen er populær i Trøndelag. Her med snøfreseren W5560 med hydraulikkmotor som er tilpasset den aktuelle hjullasteren. Alle funksjoner styres fra førerplass.

Relax U-plog har en patentert skjærutløsermekanisme som gjør den godt egnet til fjerning av snø- og issåle.

Plogen har over 30 grader sving på hovedbladet og 180 grader sving på vingene. Med stor arbeidsbredde og beskjeden transportbredde er dette plogen som gjør snøryddingen effektiv sammen med den kompakte hjullasteren L45H.

Sprederskuffe med et volum på 1500 liter og maksimal spredebredde på 8 meter. Den spesielle konstruksjonen med en fast tallerken integrert i ramma på sprederen, gir god beskyttelse ved lasting og parkering.

Ekstrautstyr

Volvo L45HS og L50HS kommer med det Volvo-unike Torque Parallell-lasteaggregat (TP) som gir stor brytekraft og utmerket parallellføring gjennom hele løfteområdet. Ryggekamera, lastarmsfjæring, justerbar trekkkraft av fremdriften, diffrensialsperre, klimanlegg med restvarme funksjon er standard.

PLOG: HEr er maskinen utstyrt med Relax U-plog med over 30 grader sving på hovedbladet og 180 grader sving på vingene.

«Øveraasen-trønderne» har også valgt spakstyring (CDC) og sentralsmøring som tillegg på sine hjullastere.

Powered by Labrador CMS