NYTT MERKE: Lonking er en stor kinesisk produsent av anleggsmaskiner. Nå er merket klart på det norske markedet etter at Wee.no tar det inn.

Wee.no tar inn Lonking-maskiner til Norge

Nytt maskinagentur klart på det norske markedet.

Publisert

Wee.no har fått agenturet på den store kinesiske anleggsmaskinprodusenten Lonking, og den første modellen er på plass i Norge. Dette er minigraveren Lonking CDM6016 på 1,6 tonn.

Snart 30 år gammelt

Lonking Holdings Limited ble etablert i Fujian i Kina i 1993, og har med tiden vokst seg inn på listen over verdens 50 største produsenter av anleggsmaskiner, melder Wee.no i en pressemelding. Selskapet produserer maskiner som hjullastere, gravemaskiner, valser og kompaktlastere, og eksporterer over hele verden. Selskapet produserer ifølge Wee.no i overkant av 500 ulike maskinmodeller, og leverer både store og små maskiner.

MASKINANSVARLIG: Jan Sugurd Bakken i Wee.no.

Wee.no har sikret seg rettighetene til salg av Lonking i hele Skandinavia, opplyser maskinansvarlig Jan Sigurd Bakken hos Wee.no.

– Det er ikke tilfeldig at vi starter med en «innstegsmodell» som Lonking 6016. Denne graveren representerer et veldig interessant segment i markedet for tiden, og passer fint både til bygg- og anlegg, til gartnerdrift, i landbruksbedrifter og som utleiemaskin, forklarer Bakken.

Kubota motor

Lonking 6016 har Kubota dieselmotor som yter 9,8 kW. Maskinen er zerotail som gjør den egnet for å benyttes på små flater, samt at beltene er justerbare for ekstra stabilitet i brattere terreng. Bomlengde er 1830 mm.

– Vi har testkjørt modellen i 6 måneder for å forsikre oss om at maskinen fungerer godt også i norske forhold. Det vi har lagt merke til, er at maskinen er spesielt godt tilpasset for service, med enkel tilgang til viktige servicepunkter. Lonking er dessuten utstyrt med kostbare komponenter fra Kubota, Nabtesco, Nachi og Eaton, noe som ofte er forbeholdt langt større modeller. Dette merkes både i funksjonalitet, finish og komfort, sier Bakken.

Bakken legger til at Wee.no har fulgt Lonking lenge, og at selskapet har stor tro på merket i Norge. Innen kort tid vil det tas inn flere og større modeller også.

Powered by Labrador CMS