Milliardoppdrag i regjerings-kvartalet

Veidekke har fått i oppdrag av Statsbygg å bygge kjeller under det nye regjeringskvartalet i Oslo.

Publisert

Oppdraget innebærer prosjektering og bygging av kjeller i to etasjer med omfattende grunn-, betong og tekniske arbeider. Kontrakten er en totalentreprise med samspill verdt 2,1 milliarder kroner.

Veidekke inngikk en samspillsavtale om kjelleren med Statsbygg i oktober 2019 og har brukt tiden frem til nå på å videreutvikle prosjektet. Veidekke har i mellomtiden blitt godt kjent i området gjennom oppdragene med å rive to ødelagte regjeringsbygg og oppføring av et kjellerråbygg under D-blokka.

Å ferdigstille dette råbygget inngår i det nye oppdraget i tillegg til å bygge nytt toetasjes kjellerbygg på totalt 15.000 m² under store deler av det nye regjeringskvartalet.

- Vi har hatt en lang og god samspillsfase med Statsbygg og involverte samarbeidspartnere hvor prosjektet har blitt gjennomarbeidet og planlagt for en optimal byggeperiode. Oppdraget passer også svært godt til vår kompetanse i anlegg- og byggevirksomheten med omfattende arbeider i grunnen, bygging av betongkonstruksjoner og styring av tekniske underentreprenører. Vi takker for tilliten og gleder oss til å være med på å gjenreise regjeringskvartalet, sier konserndirektør Øivind Larsen i Veidekke Infrastruktur.

Byggearbeidene er planlagt fullført i februar 2025.

Powered by Labrador CMS