F.v.: Rune Venås fra Trøndelag fylkeskommune, Dag Haugdahl fra Bane NOR Eiendom, Morten Hynne og Ståle Gresdal fra Grande, Torgeir Wiig fra Veidekke og Arne Hognestad fra Bane NOR Eiendom.

Signerte byggekontrakt for Fylkets hus i Steinkjer

Veidekke og datterselskapet Grande Entreprenør har signert kontrakt med Steinkjer Fylkeshus AS.

Publisert

De skal oppføre et miljøsertifisert kontorbygg i åtte etasjer som skal huse Trøndelag fylkeskommune. Oppdraget er en totalentreprise verdt 219 millioner kroner.

- Vi ser frem til å starte byggingen av nye Fylkets Hus. Det bygges ikke mange rene kontor­bygg i vårt område, derfor er vi svært fornøyde med å bli valgt som entreprenør sammen med Veidekke Bygg i Trondheim som har stor erfaring med slike prosjekter. Teamet fra Grande og Veidekke sin samlede kompetanse på miljø og bærekraft vippet prosjektet i vår favør og det er vi stolte av, sier daglig leder Morten Hynne i Grande Entreprenør.

Fylkes hus får en sentral plassering rett ved jernbanestasjonen i Steinkjer. Bygget blir på 7000 m² over åtte etasjer pluss kjeller, og det skal miljøsertifiseres som Very Good i henhold til den nye standarden Breeam-Nor manual v6.0. Bak selskapet Steinkjer Fylkeshus AS står Bane Nor Eiendom, Trøndelag fylkeskommune og Utstillingsplassen Eiendom.

- Vi ser frem til å komme i gang med første byggetrinn på Steinkjer stasjon. Vi har stor tro på et godt og konstruktivt samarbeid med en kompetent entreprenør med lokalt fotfeste. Ekstra gledelig er det å kunne realisere prosjekter i den krevende tiden vi er inne i med ekstraordinær prisvekst og leveranseutfordringer, sier seksjonsleder Dag Haugdal i Bane Nor Eiendom region Midt/Nord.

Byggearbeidene starter opp i mars med planlagt ferdigstillelse i desember 2024. Kontrakten inngår i Veidekkes ordrereserve for første kvartal 2023.

Powered by Labrador CMS