Veidekke f.v.: Direktør Anders Haugen i Veidekke Bygg Oslo og adm.dir. Lars Holm i Oslo S Utvikling.

Vant milliardkontrakt i Bjørvika

Oslo S utvikling (OSU) har valgt Veidekke som totalentreprenør for boligprosjektet Mariakvartalet i Bjørvika.

Publisert

Byggeoppdraget er verdt over én milliard kroner og blir igangsatt når tilstrekkelig salg er oppnådd.

Mariakvartalet vil bestå av 245 leiligheter, en barnehage, forretninger, serveringssteder og kulturtilbud. Nå foregår arkeologiske utgravinger på tomten som ligger sentralt til mellom Clemenskvartalet og den grønne allmenningen Kongsbakken i Bjørvika. Salgsstart er planlagt i andre kvartal 2023.

Verdifulle innspill– OSU er veldig fornøyde med å signere avtalen med Veidekke, som er den største byggekontrakten i OSU sin historie. Veidekke er vurdert å ha det beste tilbudet, og har levert gode innspill til økt verdiskapning i kontraktsforhandlingene. Samtidig er de i stand til å tilfredsstille våre høye krav til kvalitet og bærekraft i prosjektene våre, sier Jostein Ådalen, prosjektsjef i OSU.

OSU står bak store deler av utbyggingen av Bjørvika, inkludert Barcode og boligprosjektet Vannkunsten som nylig vant Årets Bygg 2021. Veidekke har tidligere bygget mye i Bjørvika, blant annet Operaen, Munchmuseet, Diagonale og boligprosjektet Sørengstranda.

Kontrakten for Mariakvartalet er på 1,037 milliarder kroner. Kontraktssummen vil inngå i Veidekkes ordrereserve når tilstrekkelig salg for igangsettelse er oppnådd.

Powered by Labrador CMS