F.v: Eli Grimsby, direktør i Oslobygg KF og daglig leder Bjørn Ove Liavaag i Veidekkes datterselskap Seby AS.
F.v: Eli Grimsby, direktør i Oslobygg KF og daglig leder Bjørn Ove Liavaag i Veidekkes datterselskap Seby AS.

Veidekke bygger flerbrukshall for Oslo kommune

Veidekkes datterselskap Seby AS og Oslobygg KF har inngått kontrakt om bygging av ny flerbrukshall på Dælenenga i bydel Grünerløkka i Oslo.

Publisert

Prosjektet har høye miljøambisjoner både for det ferdige bygget og byggefasen. Oppdraget er en totalentreprise verdt nær 250 millioner kroner.

Dælenenga flerbrukshall blir på ca. 6100 m² over fire etasjer med blant annet en fullskala idrettshall med tribuner, garderober, kontorer og en hel etasje til kampidretten. Hallen plasseres på samme sted som det eksisterende klubbhuset står i dag, og rivning av det gamle klubbhuset inngår i oppdraget. Det er planlagt at flerbrukshallen skal benyttes av skolen på dagtid og til idrettsformål på ettermiddag/kveld.

- Vi ser frem til å ta fatt på et spennende prosjekt for Oslobygg. Bærekraftige løsninger i alle faser av et byggeprosjekt er i tråd med Sebys miljøambisjoner. I tillegg er det motiverende å bygge et samfunnsnyttig bygg som er etterlengtet av Grünerløkkas beboere, sier daglig leder Bjørn Ove Liavaag i Seby AS.

Klimagassutslippet fra nybygget skal reduseres med 50 prosent i forhold til et referanseprosjekt. Det blir fossilfri byggeplass der fjernvarme benyttes som energikilde også i byggefasen, og bygget oppføres etter passivhusstandard med solcelleanlegg på taket.

Prosjektet skal følge Oslo-modellens strenge krav for å sikre bruk av lærlinger, bekjempelse av arbeidslivskriminalitet og sosial dumping. Byggestart er i november 2021 med planlagt ferdigstillelse i desember 2023.

Powered by Labrador CMS