Mats Norberg, ny adm. direktør i Swerock Norden.

Ny adm. direktør i Swerock

Mats Norberg overtok 1. januar som adm. direktør i Swerock Norden. Han kommer fra NCC.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

I NCC har han hatt flere ulike lederstillinger, sist som divisjonssjef med ansvar for fundamenteringsvirksomheten i Norden.

- Jeg tror min erfaring vil være nyttig når vi nå tar neste steg i utviklingen av Swerock og skal dra nytte av at vi er en stor nordisk aktør, sier Mats Norberg.

Han understreker at den nordiske dimensjonen vil være et viktig fokusområde.

Mats Norberg er utdannet sivilingeniør og har i tillegg studert bedriftsøkonomi ved Uppsala universitet. Det er kombinasjonen av ledelse og økonomisk ansvar i rollen som adm. direktør han tiltrekkes av.

En viktig sak for hele Peab-konsernet i fremtiden er bærekraft. Mats Norberg mener utfordringene er både vanskelige og mange.

- Swerock skal være i forkant og drive utviklingen, men det er mange forhold som skal avveies. Swerock opererer i en del av bygg- og anleggsbransjen som har store muligheter til å utgjøre en forskjell og det skal vi selvsagt gjøre. Vi har også et ansvar for å forklare omverdenen hva vi gjør og hvordan vi kan ta klimakloke valg. Jeg håper offentlige innkjøpere og større kunder vil begynne å stille strengere krav til råvarene og produktene de kjøper, sier Mats Norberg.

Har brukt høsten til å bli kjent

Mats Norberg begynte i Swerock 1. september og har i løpet av høsten gjort seg kjent med selskapet før han tiltrådte som adm. direktør 1. januar. Under denne perioden har han fått et meget godt inntrykk av Swerocks ansatte:

- Overalt er jeg blitt møtt av hyggelige kolleger som besitter enormt mye kunnskap og stor yrkesstolthet. Dette føles både trygt og godt. Med de riktige folkene og en godt gjennomarbeidet plan kan vi lykkes med hva som helst, sier Norberg.

Niclas Winkvist, som er styreleder i Swerock Norden AB, er meget godt fornøyd med valget av Mats Norberg som etterfølger til Karl-Gunnar Karlsson som adm. direktør i Swerock.

- Mats har bred erfaring fra bransjen og har hatt flere ledende roller, blant annet innen asfalt. Dette er av stor verdi for Swerocks fremtid, sier Niclas Winkvist.

Ledergruppen

Mats Norberg leder den nordiske virksomheten sammen med en ansvarlig leder i hvert land. Disse er:

  • Joar Caspersen, Swerock i Norge
  • Stefan Axelsson, Swerock i Sverige
  • Juha Arvola, Swerock i Finland
Powered by Labrador CMS