FAST KUNDE: Lastebilsjåfør Jan Flaskerud i Fagernes Anlegg AS er fast kunde på anlegget i Fagernes.

Mobilt tankanlegg

FAGERNES: Vera Tank AS har utviklet et nytt konsept for små tankanlegg med betalingssystem slik at det kan åpnes også for eksterne kunder.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Det nye konseptet, Vera Valdres, er en flyttbar enhet med muligheter for flere ulike produkter.

Selve tankanlegget er bygd opp som en container, og det er tatt hensyn til «norske forhold» med blant annet skråtak for vannavrenning og det er dimensjonert for snøvær. Anlegget er frostsikret slik at produkter som AdBlue ikke skal fryse.

Allerede på plass

DET FØRSTE: Valdres Oljeservice AS på Fagernes er det første Vera Valdres-anlegget. Dette ble etablert i 2019.

Det første anlegget er allerede plassert på Fagernes. Her kan man kjøpe bensin, diesel, farget diesel og AdBlue.

Anlegget er bygget i henhold til alle sikkerhetsforskrifter med god utlufting og sikker påfylling av de ulike produktene. Transportbredde og høyde er tre meter.

Selve anlegget er bygget som en lekkasjefri enhet med oppsamling i ytterveggene, noe som gjør at anlegget kan flyttes på meget kort varsel.

Støtte til anlegg

Det nye tankanlegget er godt tilpasset Merkur-programmet som gir støtte til distriktsutvikling.

Mange steder i vårt langstrakte land er det ikke lønnsomt å drive tradisjonelle bensinstasjoner. Det finnes derfor en ordning for å få støtte til å investere i et nytt tankanlegg, men det er visse forutsetninger.

Blant annet må den lokale kjøpmannen være med på søknaden. Her er det en mulighet for både entreprenører og transportselskap som har behov for egne tankanlegg, å tenke kreativt.

Powered by Labrador CMS