Elektriske BYD T3 varebiler er klare for rask levering i Norge. BYD-bilene produseres i Kina av det kinesiske selskapet BYD Co Ltd. BYD er forkortelse for Build Your Dreams.

Nå kommer elvarebilen BYD T3 til Norge

Som første land i Europa ble Norge og RSA utpekt som importør for det elektriske bilmerket BYD tidligere i år, og nå kommer de første bilene til landet.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Første modell ut fra BYD på det norske markedet, er BYD T3 med rekkevidde på inntil 310 km (WLTP), et varerom på 3,5 m³ og 8 år batterigaranti.

- Introduksjonsprisen er 324.900 kroner, før Enova-støtte kommer inn i bildet.

El-varebilen har en nyttelast på 645 kg. Med blant annet topphengslet bakdør og skyvedører på begge sider av bilen, er alt lagt til dette for at du som håndverker enkelt kan håndtere materialer inn og ut av bilen.

T3 har en batterikapasitet på 50,3 kWt som kan lades fra 30 til 80 prosent på 30 minutter med DC-hurtiglader (CCS).

Skal levere i hele landet

- Vi er glade for å endelig introdusere BYD T3 i Norge. Markedet for elektriske varebiler er i stor vekst, og vi har stor tro på at dette er en elvarebil som møter den økende etterspørselen etter rene, nullutslippsvarebiler. Ettersom Norge er verdens mest elektrifiserte bilmarked, har vi troen på at T3 vil passe godt inn i dette voksende el-varebilmarkedet. BYD har raskt opparbeidet klasseledende ekspertise innen oppladbar batteriteknologi, og vi ser frem til å utvikle dette samarbeidet, sier salgssjef i BYD, Simen Wøien Christensen.

Med et stadig voksende forhandlernett, vil BYD levere biler over hele landet. BYD-modellene skal selges gjennom både RSAs egen forhandlerkjede RSA BIL, og en rekke andre forhandlere og forhandlergrupperinger. Se oversikt over forhandlere her.

- Vi har biler tilgjengelig for rask levering, legger Christensen til.

I verdenstoppen på antall produserte elektriske kjøretøy

BYD har de siste årene solgt over 750.000 batterielektriske biler, noe som gjør de til en av verdens aller største produsenter av elektriske kjøretøy.

BYD T3 vil være den første modellen som ruller ut på europeiske veier. BYD introduserte elektriske varebiler og lastebiler for første gang i 2013, og har siden den gang hatt en solid vekst.

Powered by Labrador CMS