BLIR ANMELDT: En av bomstasjoene som skal aktiveres neste uke er utsatt for hærverk ved fylkesvei 118 ved Kalnes utenfor Sarpsborg.

Bomstasjon skutt i filler

HÆRVERK: En av bomstasjonene som skal åpnes i Sarpsborg neste uke er ødelagt.

Publisert Sist oppdatert

Bomstasjonsutstyret ved Kalnesbrekka, fylkesvei 118 utenfor Sarpsborg, er ødelagt etter å ha blitt beskutt. Nytt utstyr er høyst sannsynlig i drift før bomåpningen 24. januar, melder Bypakke Nedre Glomma på sine nettsider.

6,8 milliarder

24. januar starter innkrevingen av bompenger i Fredrikstad og Sarpsborg. Totalt skal 6,8 milliarder kroner samles inn.

Bypakke Nedre Glomma og Vegfinans, som er ansvarlig for innkrevingen av bompenger, har nettopp fått nyheten om ødeleggelsene. 

Flere hundre tusen kroner

Utstyret vil bli erstattet snarest, og skadene ser ut til å være på flere hundre tusen kroner. Vegfinans AS som drifter bomstasjonen og står for innkrevingen av pengene, vil anmelde forholdet.

– Konsekvensene av hendelsen er at kostnadene ved innkreving av bompenger vil øke. Dette rammer oss alle ved at det blir mindre penger til prosjektene i Bypakke Nedre Glomma fase 2. Det er både skremmende og trist at noen får seg til å gjøre slikt. Det er skutt en rekke skudd og mye utstyr må skiftes og settes i drift, sier daglig leder Jostein Haug i Bypakke Nedre Glomma.

Det er ikke bompengeselskapet som blir økonomisk skadelidende i slike saker. Hærverk på bomstasjoner har også skjedd andre steder i landet tidligere. 

Powered by Labrador CMS