Bring stilte med en med prototyp på Volvo FM Electric på Transport & Logistikk 2021. David Stanislaw Stawcyk (til venstre) og Stein Børre Johnsen fra Bring gleder seg til å tilby helelektrisk transport til sine kunder.

Bring: - Elektrisk Volvo-vogntog skal kjøres 16-17 timer i døgnet

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Under Transport & Logistikk på Gardermoen hadde Bring fått æren av å stille ut en prototyp på en elektrisk Volvo FM. Den skal i løpet av kort tid bli en viktig del av Brings miljøsatsing

- Den elektriske Volvo-en kommer til å gå tur retur mellom Alnabru og våre kunder. Vi ser for oss at den er i drift 16-17 timer i døgnet, sier forretningsutvikler i Bring Intermodal David Stanislaw Stawcyk til AT.no.

Bilen hadde fått en dominerende plass på Brings store stand inne i The Qube, og på siden av lastebilen var konseptet greit illustrert: el-lastebil -> tog -> el-lastebil.

Opptil 44 tonn

Fra 2022, kan Volvo Trucks levere batterelektriske utgaver av de tre største modellene sine, FM, FMX og FH.

Elektrisk lastebil først, tog i midten og elektrisk lastebil til slutt. Slik ser Bring Intermodal for seg en utslippsfri forsyningskjede.

Disse kan skilte med vogntogvekter opp til 44 tonn. En batterikapasitet opp til 540 kWt gir rekkevidde opp til 380 kilometer. Bilene har innebygde AC-ladere på 43 kWt, og kan hurtiglade på ladere inntil 250 kW.

For å sikre strømforsyningen, er Bring i dialog med Bane Nor om å etablere ladepunkter på Alnabru.

- Der er det i alle fall nok strøm, ler administrerende direktør i Bring Intermodal, Stein Børre Johnsen.

Starter neste år

Den helektriske kjeden skal settes i gang neste år.

- Vi starter prøvedrift i februar som et arbeidsprosjekt sammen med Volvo, så skal vi være fullt opp og gå om et års tid, sier Johnsen.

Powered by Labrador CMS