Over 18.000 liter gin fra et tyveri i Sverige ble funnet i Sigdal. To litauere med tilknytning til semien og lasten møter i tingretten.

Denne dukket opp på en avsides gård

Semitraileren var lastet med 25.920 flasker ufortollet gin verdt 8,4 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

I sommer slo politiet til mot en avsidesliggende eiendom i Sigdal der det sot en hensatt semitrailer med 25.920 flasker Gibson´s London Dry Gin à 70 cl.

To litauere som var på gården ble pågrepet og fengslet. De er tiltalt for hvitvasking og heleri i tingretten i Drammen denne uken.

Etterforskning har vist at ginen stammer fra et tyveri på havna i Göteborg i begynnelsen av juni i fjor.

Den ene litaueren var tilhørende på eiendommen. Han har forklart at han tilfeldigvis møtte en russisk sjåfør av en lastebil i veikanten i Sigdal. Sjåføren hadde problemer med girkassa, og de kom i prat. Tiltalte hevdet videre at de var blitt enige om at sjåføren kunne parkere lastebilen hos ham en periode. Det er DT.no (krever abonnement) som melder dette.

Han skal ha funnet ut at lasten var gin etter at den var parkert, men skal ha trodd at den var lovlig innført til Norge.

Den andre litaueren, som ble tatt da han var i ferd med å laste gin over i en varebil, hevder han fikk vite om ginen av en bekjent og at han var på stedet for å stjele av lasten.

Begge mennene nekter for å ha noe med tyveriet i Sverige og innførselen til Norge og gjøre.

Hva skjedde videre med lasten? Jo, den havnet hos Nedre Romerike vannverk i Lillestrøm der ginen blir tilsatt i avløpsvannet. Alkoholen brukes som biologisk rensing for å fjerne nitrogen, slik av gjødselslammet blir renere.

Powered by Labrador CMS