Det er komplisert å sette inn midlertidig bru for Norsenga bru på E16 i Kongsvinger blant annet fordi den går over jernbanen.

E16-brua er stengt - dropper midlertidig bru

- Vi har kommet til at dette ikke ville vært riktig bruk av verken ressurser, tid eller penger, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen.

Publisert Sist oppdatert

Det blir for komplisert, dyrt og tidkrevende å sette opp midlertidig bru for Norsenga bru på E16 i Kongsvinger, skriver Statens vegvesen i en nyhetsmelding i dag. I stedet blir omkjøringsveien oppgradert med flere trafikksikkerhetstiltak.

- Det går mye trafikk over Norsenga bru til vanlig, og omkjøringsveien når brua er stengt, er ikke optimal. Vi ønsket derfor i utgangspunktet å sette opp midlertidig bru for Norsenga bru. I dag har vi imidlertid besluttet at det ikke blir noe av, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen.

- Det blir for komplisert å etablere ei midlertidig bru for Norsenga. Den måtte vært mer enn 100 meter lang, noe som ville kreve bygging av nye, midlertidige fundamenter i hver ende og ett midt under brua. Siden jernbanen går under brua, ville det gjort jobben ekstra krevende.

Lang tid å montere og svært dyrt

- Det ville tatt flere uker å få på plass en slik løsning, og det ville blitt svær dyrt. Etter en totalvurdering har vi kommet til at dette ikke vil være riktig bruk av verken ressurser, tid eller penger, sier Eiterjord.

- I stedet ønsker vi, i samarbeid med Innlandet fylkeskommune, å sette inn flere trafikksikkerhetstiltak langs fylkesveien mellom Kongsvinger og Elverum, som er omkjøringsvei mens Norsenga er stengt. Det er viktig at fotgjengere, syklister og bilister er trygge når trafikken her er stor.

Statens vegvesen jobber for fullt med å få ferdigstilt spesialinspeksjonen av Norsenga bru for å kunne ta en vurdering om gjenåpning så fort som mulig.

Norsenga bru på E16 i Kongsvinger er en av de 14 fagverksbruene i tre som ble stengt som følge av brukollapsen på Tretten forrige uke.

Powered by Labrador CMS