Frykter konkursras i transportbransjen

43 prosent økning i dieselprisen kommer til å få konsekvenser. NHO LT frykter at mange transportbedrifter kommer til å gå over ende.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

- Vi står nå overfor en kostnadseksplosjon innen godstransport på vei, sier administrerende direktør Are Kjensli i NHO Logistikk og Transport.

Med dieselpriser på 25-30 kr per liter og scenarioer opp mot 40 kr literen vil dette kunne gi konkursras for transportbransjen, frykter han.

- Vi ber nå myndighetene (finansministeren og samferdselsministeren) om strakstiltak for å bøte på situasjonen og drøfte situasjonen for bransjen.

Energiprisene, diesel og strøm, og bilkostnader har økt kraftig de siste månedene. Som følge av at lønnsnivået i Polen/Baltikum har økt kraftig og EUs mobilitetspakke blir det også høyere kostnader for å rekruttere og beholde sjåfører i Norge.

- Men nå er det først og fremst den eksplosive økningen i dieselpriser, 43,3 prosent fra 1. desember til 11. mars, som vil få store, negative konsekvenser for transportbransjen, sier Kjensli.

Diesel utgjør normalt cirka 30 prosent av kostnadene for en lastebil.

- Våre medlemmer varsler at dette gir konkurser og oppsigelser. Vi må også forvente at vareeiere og forbrukere vil få videreført en del av disse kostnadene, sier Kjensli.

Powered by Labrador CMS