Inngår avtale om ladeinfrastruktur i Skandinavia

Iveco har inngått en avtale som skal gi eDaily-kunder lett tilgang til ladestrøm.

Iveco har inngått en ny samarbeidsavtale med energiselskapet E.ON. om en ladeløsning i Norge, Sverige og Danmark.

Iveco har nylig lansert den nye elektriske varebilen eDaily. Med samarbeidet kan kundene få en integrert løsning, der Iveco leverer kjøretøyet og E. ON forsyner og støtter Iveco-kundene med ladestasjoner i hele Skandinavia.

– Transportbransjen står foran en stor omstilling, der ladeinfrastrukturen kan være en utfordring. Det skal passe inn i logistikk- og transportmønsteret som ofte krever skreddersydde løsninger. Det er nettopp derfor dette er en viktig avtale for oss. Sammen med E. ON går vi foran og leverer en komplett elektrisk løsning med både Iveco eDaily og lademuligheter, sier Anders Velta, Country Sales Manager hos Iveco Norge.

– Vi forventer at markedsandelen for elektriske varebiler i Norge vil øke kraftig de neste årene. I Norge er den foreløpig på 39 %.

Iveco eDaily

  • Samme brede modellprogram som den dieseldrevne Daily.
  • Mulighet for 3,8 tonn og 4,25 tonn totalvekt på B førerkort.
  • Kan trekke opp til 3,5 tonn hengervekt.
  • Elektrisk kraftuttak
  • Kan utstyres med inntil 3 batterier som gir opptil 300 km rekkevidde (400 km for bykjøring), ifølge WLTP.
  • Lader med 22 kW AC og 80 kW DC.

Hjelper varebilkundene med ladeløsninger

– Når Iveco har solgt en Iveco eDaily, kommer E. ON på banen med ekspertise og støtter kunden med alle spørsmål de måtte ha om ladning. For eksempel om det er nok strøm på adressen eller om kapasiteten i nettet må økes. Hvis de skal lade utenfor byen, får de et kundekort slik at de kan lade på offentlige steder. Vi hjelper til med alt dette, sier Christian Halleløv, Head of Global eTransport hos E.ON.

Sammen har IVECO og E. ON utarbeidet tre pakker de tilbyr IVECO eDAILY-kunder: en liten, en medium og en stor. Pakkene inneholder blant annet en løsning for å tilpasse kundens behov ved å legge til eller fjerne batterier når varebilen kjøpes, slik at kunden kan optimere rekkevidde og lastekapasitet.

Powered by Labrador CMS