SEOUL: Jaehoon Chang, President og CEO for Hyundai Motor Company, Ken Ramírez, Executive Vice President og leder for Global Commercial Vehicle & Hydrogen Business ved Hyundai Motor Company, Gerrit Marx, CEO for Iveco Group, og Luca Sra, President for Truck Business Unit, Iveco Group

Iveco utvider varebilrangen

ELEKTRISK: Hyundai skal levere en helelektrisk varebil til Iveco for salg i Europa. Dette er en bil Hyundai har i sin portefølje fra før av.

Publisert Sist oppdatert

Hyundai Motor Company og Iveco Group har signert en avtale om et elektrisk lett nyttekjøretøy for Europa. Bilen skal selges under IVECO brand sammen med Daily. Kjøretøyet er basert på Hyundais globale eLCV-plattform. Det nye kjøretøyet vil bli en del av Ivecos elektriske lette nyttekjøretøy-serie og vil styrke gruppens LCV-portefølje sammen med den ikoniske IVECO Daily.

Avtalen ble undertegnet ved Hyundais hovedkontor i Seoul. Til stede var Jaehoon Chang, president og CEO for Hyundai Motor Company, Ken Ramírez, Executive Vice president og leder for Global Commercial Vehicle & Hydrogen Business ved Hyundai Motor Company, Gerrit Marx, CEO for Iveco Group, og Luca Sra, president for Truck Business Unit, Iveco Group.

Hyundai Motor og Iveco Group startet sitt partnerskap i mars 2022. Hittil har de samarbeidet om hydrogendrevne nyttekjøretøy kjøretøy, inkludert utviklingen av eDAILY FCEV og E-WAY FCEV bybuss. Avtalen markerer ikke bare en utvidelse av samarbeidet om å utvikle nye miljøvennlige kjøretøy, men understreker også begge selskapers forpliktelse til å akselerere overgangen mot karbonnøytral mobilitet og transport.

Hyundai skal produsere og levere chassis som Iveco vil tilpasse og distribuere komplette kjøretøy gjennom sine salgskanaler. Ivecos nye kjøretøy baseres på Hyundais globale eLCV-plattform og vil bli lansert under IAA Transportation i september, i Hannover, Tyskland.

Det Iveco-merkede kjøretøyet vil være den første eksportmodellen som benytter Hyundais nye globale, helelektriske lette nyttekjøretøy (eLCV) plattform. Dette er en dedikert global EV-plattform for nyttekjøretøy fra 2,5 til 3,5 tonn. Plattformen benytter Hyundais nyeste teknologi beregnet på neste generasjons batterielektriske kjøretøy (BEV). Plattformen er designet med lavt gulv for enklere lasting og transport, tilpasset fremtidens behov for elektrifiserte Purpose Built Vehicles.

– Det unike partnerskapet mellom Iveco Group og Hyundai Motor Company tar nok et betydelig skritt fremover. Introduksjonen av dette nye helelektriske kjøretøyet er spesielt spennende for det europeiske markedet, hvor urban og forstadsdistribusjon og levering er viktige oppdrag for logistikkoperatører. Vi er sikre på at denne avtalen ikke bare vil styrke vårt produkttilbud, men også fordype vårt forhold til Hyundai, og bane vei for flere samarbeidsprosjekter som fremmer et mer bærekraftig samfunn, sa Luca Sra, president for Truck Business Unit i Iveco Group.

– Vi er glade for å ytterligere utvide produktporteføljen i vårt samarbeid ved å utnytte vår nye, helelektriske plattform for lette nyttekjøretøy, sa Ken Ramírez, Executive Vice president og leder for Global Commercial Vehicle & Hydrogen Business ved Hyundai Motor Company. 

– Vi tror at vår globale eLCV-plattform, i kombinasjon med Iveco Groups ekspertise i det europeiske markedet, vil bety en endring i LCV-markedet, og bidra til å akselerere en karbonnøytral fremtid i Europa, avsluttet Ramirez.

Powered by Labrador CMS