BETALER MED SKILTET. Circle K Norge lanserer «EasyFuel»-løsningen sin ved 237 stasjoner over hele landet.
BETALER MED SKILTET. Circle K Norge lanserer «EasyFuel»-løsningen sin ved 237 stasjoner over hele landet.

Kan betale drivstoffet med bilskiltet

ENKELT: Circle K lanserer en lettvint løsning.

Som første stasjonskjede i Norge lar Circle K nemlig kundene sine betale med registreringsnummer og mobilapp, skriver Circle K i en pressemelding. Løsningen lanseres ved 237 stasjoner i hele Norge. Man kjører inn til en pumpe, fylle bilen og kjører av sted igjen.

Enkelt og raskt

– Alle som ønsker det kan laste ned en app, legge inn registreringsnummer og betalingskort, og så går alt av seg selv neste gang du fyller tanken. Dermed går drivstoffkjøpet så enkelt og raskt som mulig, sier kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen i Circle K Norge.

Selskapet testet ut teknologien ved utvalgte stasjoner i fjor, og nå rulles løsningen ut ved 237 stasjoner fra Lindesnes i sør til Hammerfest i nord.

– Noen ganger er det hyggelig å legge inn en pause og kanskje fylle kaffekoppen og ta seg en matbit. Andre ganger har du kanskje dårlig tid eller bare lyst til å komme deg videre. Nå kan kundene selv velge hva de vil gjøre, sier Hansen.

Sammenligner og sletter

Appen heter «EasyFuel» og kan brukes både på Apple- og Android-telefoner. Den er koblet opp mot et smartsystem på stasjonene. Et kamera leser av kjøretøyets bilskilt, og programvaren sammenligner registreringsnummeret med kundedatabasen og posisjonsdata fra mobilen.

– Disse dataene brukes for å bekrefte hvem du er, og blir slettet umiddelbart etterpå. Løsningen følger Datatilsynets lovverk og er helt trygg, sier Hansen.

Powered by Labrador CMS