VEKSELPÅBYGG: Denne Scania-en er kranbil, bergingsbil og trekkvogn.

Kranbil, trekkvogn og bergingsbil

Denne snutebilen er fleksibel.

Publisert Sist oppdatert

Det østerrikske firmaet Paul Grollitsch Nfg. driver med bilberging, kranjobber og transportoppdrag. Selskapet har mange biler. Da er det greit å ha en fleksibel en som både kan ta tunge løft på byggeplasser og som ved behov kan berge biler også.

GODT UTSTYRT: Snutebilen skal kunne hjelpe de fleste i nød langs veiene. Og hvis det skulle skorte på løfte- og trekkraften, har bileieren Paul Grollitsch Nfg. et tosifret antall tungbergere/kranbiler å «spe på med» hvis oppdraget skulle kreve det.

Den spesielle bilen, er en Scania 770S, som er bygget om til å bli en snutebil med utvidet chassis til et 10×4-system, med tre styreaksler. Ombyggingsjobben er gjort av nederlandske Falkom BV.

Scaniaen er utstyrt med en Fassi F2150-kran, med en maksimal rekkevidde på 31 meter. Den har også svingskive og tilhengerkobling for slephenger/påhengsvogn.

Selve kronen på verket, er bergings-vekselpåbygget med brille, kranarm med to vinsjer og skapplass med utstyr for bilberging. Når snutebilen skal ut på andre oppdrag enn berging, parkeres bergingsdelen.

Det bør også nevnes at Paul Grollitsch Nfg. ofte bruker sine kranbiler til å løfte havarerte tungbiler og hengere opp på vei etter utforkjøringer, i tandemløft.

KNALLRØD OG SPESIELL: Denne bilen bør kunne fenge snutebileentusiaster, så vel som kranbilfolk og bergingsfolk.
Powered by Labrador CMS