Norgeslansering av elektriske eVito Tourer Long Range varebil.
Norgeslansering av elektriske eVito Tourer Long Range varebil.

Norgeslansering av eVito Tourer Long Range el-varebil

Mercedes-Benz eVito Tourer Long Range varebil har en rekkevidde på opp til 366 kilometer (WLTP) og hurtiglading på 110 kW.

Publisert Sist oppdatert

Den elektriske drivlinjen driver forhjulene med en toppeffekt på 204 hestekrefter.

Dreiemomentet er på 362 Nm, og til sammen er dette nok til å gi bilen en standard topphastighet på 140 km/t, med mulighet til å øke denne til 160 km/t.

Batterikapasitet på 100 kWh og hurtiglading på opptil 110 kW

Energien lagres i et litium-ion batteri som er plassert lavt og sentrert under gulvet, noe som har en positiv effekt på kjøreegenskapene. I tillegg vil den lave plasseringen bidra til at varerommet ikke påvirkes, slik at størrelsen er tilsvarende dagens Vito med fossilmotor. Batterikapasiteten er på 100 kWh (installert).

eVito Tourer Long Range varebil.
eVito Tourer Long Range varebil.

Mercedes-Benz eVito Tourer har mulighet for hurtiglading med opptil 110 kW. Det gjør at bilen kan lades fra 10 – 80 % på under 45 minutter. Med en AC lader på opptil 11 kW tar det i underkant av 10 timer til batteriet er fulladet.

To lengder og totalvekt på 3500 kg

eVito Tourer Long Range har en totalvekt på 3500 kg og kan frakte inntil 700 kg i lasterommet, avhengig av bilens utstyr. Den kan også leveres i to forskjellige lengder.

Med store døråpninger og lav lastekant, skal eVito Tourer Long Range være lett å laste inn og ut av. Den kan bestilles med skyvedører på begge sider og har rom nok for tre europaller. Skinnene i gulvet gir mange fleksible muligheter for lastesikring.

To versjoner:

  • Lang med lengde 514 cm og lastevolum 6,0 m3
  • Ekstra lang med lengde 537 cm og lastevolum 6,6 m3
Ladepunktet er foran venstre forhjul.
Ladepunktet er foran venstre forhjul.

Standardutstyr inkludert komfort-skillevegg

I varebilens standardutstyr inngår blant annet aktiv bremseassistent, cruise control, forvarming av kupé, DAB+, regnsensor, lettmetallfelger og komfort-skillevegg. Sistnevnte bidrar til økt sittekomfort ved å gi plass til flere setejusteringsmuligheter.

Mercedes-Benz eVito Tourer er en norsk varebil som er bygget om av Lafinto. Den har tektyl-behandlet understell for å sikre best mulig motstand mot ytre påvirkninger. Bilen er nå i salg og har en introduksjonspris fra 539.900 kroner.

Som ekstrautstyr kan få montert takstativ med en lastevekt på opp til 150 kg.