PROTOTYP: Skotske HVS har startet med dynorigg-testing av en hydrogenelektrisk lastebil ved sitt testanlegg. Prototypen har fått navnet X1,5.

Ny lastebil fra Skottland

Hydrogen Vehicle Systems (HVS), har startet testing av en hydrogenelektrisk lastebilprototyp, HVS X1,5 i Storbritannia.

Publisert Sist oppdatert

Skotske HVS har bygget opp bilen fra grunnen av. 40-tonneren skal kunne kjøres 600 km på en tank og det skal ta 20 minutter å fylle den.

Hydrogenet som skal brukes på HVS-lastebilene, skal produseres lokalt med fornybare energikilder som sol, vind og vann.

HVS er grunnlagt i 2017, i Glasgow, med fokus på utvikling av nullutslipps hydrogendrevne nyttekjøretøyer. Selskapet består av industrispesialister, med lang erfaring innen bilindustri, energi, hydrogenteknologi, elektronikk, bærekraft og miljøledelse.

Selskapet har også en definert vei til markedet: I tillegg til finansiering fra Advanced Propulsion Centre, Innovate UK, Scottish Enterprise og Energy Technology Partnership, er HVS' strategiske investeringspartner bensinstasjon- og dagligvareselskapet EG Group, som tilbyr hydrogenpåfyllingsinfrastruktur.

HVS har ikke gått ut med noen plan for salg utenfor Storbritannia. Men så er det også tidlig i prosessen. Som nevnt skal en proptotyp nå testes.

EKSTERIØRET: Slik ser HVS for seg at lastebilen/trekkvogna skal se ut.
INTERIØRET: HVS har publisert denne illustrasjonen av hvordan de ser for seg innsiden av førerhuset. Vi får vel tro at det blir nakkestøtter også før lastebilen kommer på markedet!
Powered by Labrador CMS