Oppljostunnelen på Strynefjellet må stenges halvannet døgn i uke 40.
Oppljostunnelen på Strynefjellet må stenges halvannet døgn i uke 40.

Oppljostunnelen på Strynefjellet blir stengt

Deler av den ene veggen i betongoverbygget har rast ut.

Publisert Sist oppdatert

Stengingen skjer fra tirsdag 5. oktober klokken 8.00 til onsdag 6. oktober klokken 20.00.

Riksvei 15 over Strynefjellet er en viktig overfartsvei mellom Vestlandet og Østlandet. En stenging vil derfor få store konsekvenser for trafikken, ikke minst på vinterføre.

Derfor må tunnelen stenges

Deler av den ene veggen i betongoverbygget i Oppljostunnelen har rast ut i ca. seks meters lengde, og det er nødvendig ned reparasjon av denne å snarest.

- Det betyr at både kabelstige, armaturer og kabler må demonteres og fjernes. I forbindelse med jobben, vil lys og nødnett delvis bli koblet ut, fra skadestedet og ut av tunnelen, sier prosjektleder Sveinung Hovland i Statens vegvesen.

Den 4594 meter lange Oppljostunnelen på grensen mellom Stryn kommune i Vestland og Skjåk kommune i Innlandet har en gjennomsnittlig døgntrafikk på 911.

Om været tillater det, blir det omkjøring over gamle Strynefjellsveien for biler under 3,5 tonn.

- Vi gjør det for de reisende

- Vi har forståelse for at veiarbeid kan være krevende for trafikantene, ikke minst når det er snakk om en så langvarig stenging som dette, legger Hovland til.

- Men da er det samtidig viktig å minne om at vedlikehold av tunneler og andre veiobjekter er noe vi gjør nettopp for de reisende, for å vareta trafikksikkerheten, understreker han.

Planlegg reisen

Statens vegvesen oppfordrer i denne sammenheng de reisende om selv å planlegge reiserute og omkjøring, ut fra egne behov.

Et godt råd når man skal ut og reise, er å sjekke trafikkmeldingene på 175.no. Her er en oppdatert oversikt over situasjonen på alle norske veier.

Powered by Labrador CMS