RIMELIGERE: I USA senker Ford prisen på Lightning med nesten 10.000$ på innstegsmodellen. Her fra Norgesintroduksjonen tidligere i år.

Senker prisen på Lightning

FORD: Ford senker prisen med inntil 100.000 kroner på den rimeligste Lighting-modellen.

Publisert

Økt produksjonskapasitet og økt effektivitet skal være grunnen til at Ford nå senker prisen på Lightning for kunder i USA. Om dette vil få innvirkning på de norske Lightning-prisene i Norge er foreløpig ukjent, da de Norske prisene enda ikke er fastsatt/offentliggjort.

i en pressemelding som produsenten nylig sendte ut heter det at Ford utnytter den økte produksjonskapasiteten, samt kontinuerlig arbeider med å skalere produksjon og kostnader samt bedre priser på råmaterialene til batteriene er med på å senke kostnaden for kundene.

Fabrikken i Michigan er for øyeblikket stengt for å gjøre de siste endringene som skal til for å tredoble produksjonskapasiteten til 150.000 enheter av Lighting i året, med oppstart i høst. Prisen på Lightning ble nemlig satt opp kort tid etter introduksjonen av bilen på grunn av hurtig økning i blant annet materialkostnader og kapasitetsproblemer hos underleverandører. ifølge Marin Gjaja, ansvarlig for kundeoppfølging Ford model e har selskapet jobbet for å øke både tilgang og prisnivå for kunder samt korte ned ventetiden på nye F-150 Lightning.

Med de nye prisene vil prisen igjen være under 50.000$ for innstegsmodellen med det minste batteriet i USA. For en platinum med stort batteri er prisen nå 92.000 $.

Samtidig med at prisene senkes og produksjonen økes åpnes det for alle kunder å igjen kunne bestille biler i USA. 

Powered by Labrador CMS