STENGES: Den midlertidige brua over Lågen og E6 på Tretten har vært i bruk lenge nok til at det er på tide å justere koblinger og gjøre annet planlagt vedlikehold.

Stenger den midlertidige brua på Tretten

Skal blant annet etterstramme skruer. E6, som går under brua, blir også stengt en periode.

Publisert Sist oppdatert

Midlertidige Tretten bru på fylkesvei 254 blir stengt for biltrafikk mellom klokken 9 og 14 og mellom 18 og 6 fra 31. oktober til 2. november. 

Etterstramming

Brua består av flere elementer, og når ei slik bru har vært i bruk noen måneder, må skruer og koblinger i brudekket etterstrammes og justeres.

To lysmaster blir også montert på brua mens den er stengt.

I tillegg skal det monteres brøytepanel langs brua på begge sider. Disse panelene skal hindre at snø faller ned på E6, når brua blir brøytet. 

Påvirker E6-trafikken

Den første kvelden og natta blir også trafikken på E6 berørt av arbeidet på brua. E6 blir stengt for normal trafikk mellom klokka 21 tirsdag kveld og klokka 06 onsdag morgen.

Det blir omkjøring via Tretten sentrum for kjøretøy med totalvekt inntil 7,5 tonn. Større kjøretøy blir sluppet forbi i puljer på E6 med ca. 20 minutters mellomrom.

Åpnet 30. juni

Den midlertidige brua over Gudbrandsdalslågen og E6 på Tretten ble åpnet for biltrafikk den 30. juni etter et halvt års byggetid.

Brua har ett løp for kjøretøy inntil 60 tonn og egen gang- og sykkelbru. Den består av to beredskapsbruer fra Statens vegvesen, som har blitt montert sammen.

Den 148 meter lange brua står på til sammen fem fundament på land og i elva og er godkjent for bruk i inntil 10 år. 

Powered by Labrador CMS