STO IGJEN: Seniorinspektør Rolf Rosberg i Statens vegvesen i Bergen står her ved den ulåste flyttebilen. Foto: Statens vegvesen

Tatt med falskt førerkort – satte bilen ulåst igjen

AVSLØRT: Etter at føreren ble avslørt med falskt førerkort, ble flyttebilen hans stående igjen på kontrollplassen. Ulåst!

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Episoden skjedde da Statens vegvesen i midten av juli hadde kontroll av kjøretøy ved Grimesvingene mellom Indre Arna og Nesttun utenfor Bergen.

To flyttebiler fra samme norske firma, hver med 20 kubikk lastekapasitet, ble stoppet. Begge hadde førerkort fra Litauen, og kontrollørene fattet umiddelbart mistanke til det ene.

Enkelt å se

- Dette kjente vi med en gang, blant annet på plasten. Da vi lyste på det med UV-lys, var det ikke en eneste sikkerhetsmerking å se. Vi sammenlignet førerkortet med kollegaen sitt, også dette fra Litauen, og her var alt i orden, sier overingeniør Tom Børslid fra Statens vegvesen i Bergen til AT.no.

FALSKT: Dette førerkortet brukte ikke kontrollørene til Statens vegvesen lang tid på å avsløre at er falskt. Foto: Statens vegvesen

Falske førerkort er alvorlig, og dermed måtte politiet involveres. Enden på visa ble at føreren forlot stedet med politiet, og bilen han kjørte ble stående ulåst igjen på kontrollplassen!

Eieren takket

- Vi tok kontakt med eieren av flytteselskapet for å informere om dette. Eieren satte veldig stor pris på at vi ringte opp, og nå skal han gå over førerkortene til alle førerne sine, sier Børslid.

Dessverre er falske førerkort fra Litauen «noe som går igjen» på kontroller ved trafikkstasjonene rundt i landet, innrømmer Børslid.

Powered by Labrador CMS