VENTER VANSKELIGE KJØREFORHOLD: Unngå å ferdes på veiene i de utsatte områdene. Utsett heller reisen til senere, hvis du kan, særlig hvis du skal kjøre langt. Det er budskapet fra Vegtrafikksentralen i Nord-Norge.

Uvanlig mye vind ventes i Finnmark og Nord-Troms

Fra i kveld, tirsdag, er det ventet uvanlig mye og kraftig vind. – Unngå å ferdes på veiene i de utsatte områdene, sier Vegtrafikksentralen i Nord-Norge.

Publisert

Det vil bli en utfordrende værsituasjon i de berørte områdene i Nord-Troms og Finnmark. Fra tirsdag kveld melder Meteorologisk institutt om at det vil være spesielle værforhold med uvanlig mye vind, opptil 40 meter pr. sekund utsatte steder. Det er godt over grensen for orkan styrke.

– Dette er vær som er langt utenfor det normale også i disse områdene, sier sjefen for Vegtrafikksentralen i Nord-Norge, Siril Veiåker Nilsen.

– Vi vet at en rekke veier kommer til å bli stengt, også hovedveier som E6 gjennom regionen. Og vi må være forberedt på at veier vil være stengt gjennom hele onsdagen og fram til torsdag.

Hun er tydelig på hva som forventes av trafikantene:

- Publikum må holde seg oppdatert om situasjonen på veiene, dersom de vurderer å reise i det aktuelle området. Bruk vegvesen.no/trafikk og appen Vegvesen trafikk aktivt, det er gode og lett tilgjengelige informasjonskilder. Se også vegvesen.no/fjelloverganger. Unngå å ferdes på veiene i de utsatte områdene. Utsett heller reisen til senere, særlig hvis du skal kjøre langt. Husk at veier kan bli stengt på kort varsel, sier Siril Veiåker Nilsen.

Powered by Labrador CMS