Nye Fendt 200 Vario med sporstyring.
Nye Fendt 200 Vario med sporstyring.

Liten traktor med sporstyring

Fendt 200 Vario-modellene, fra 70 hk, kommer nå med sporfølgingssystem.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Agco/Fendt følger strategien for å integrere høydepunkter fra de større traktorsektorene til mindre modeller, og er nå fornøyd med å lansere de «kompakte kraftpakkene» Fendt 200 Vario og 200 V/F/P Vario med forberedelse for sporfølgingssystemer. 200 Vario kan fint brukes på anlegg der det er behov for en mindre traktor. De smalere versjonene V, F og P er utviklet for bruk på fruktgårder, men kan komme til nytte på smale og trange anleggsplasser også.

Den 3,3 l, 3-sylindrede AGCO-motoren på Fendt 200 Vario tilfredsstiller Steg IIIB.

Velg mellom to sporfølgingssystemer

På Fendt 200 Vario har kundene valget mellom to systemer: et sporfølgingssystem med bruk av ultralyd eller posisjonsstyrt system via GPS. Med sporfølgingssystem opprettholder traktoren nøyaktig angitt avstand til avlingen når du arbeider med redskapskombinasjoner. Dette tar belastningen vekk fra føreren, som nå kan konsentrere seg fullt ut om redskapet.

Med hjelp av satellitteknologien med høy presisjon, kan traktoren styres med en nøyaktighet på +/- 2 cm, selv under ugunstige værforhold. Fordelene inkluderer optimal maskinutnyttelse og ingen overlapping.

Traktoren er forberedt for systemet via et åpent grensesnitt i førerhuset til Fendt. Forberedelsen inkluderer styreventilen, kabling, svingvinkelsensorer og sikkerhetssystem. Den er basert på Isobus TIM-funksjonaliteten (Tractor Implement Management) fremmet av Agricultural Industry Electronics Foundation (AEF).

Reichhardt GmbH er for tiden Fendts foretrukne systempartner, og kan tilby ultralydstyringssystemet og GPS-systemet. Begge styringssystemene kan enkelt ettermonteres. Så snart AEF Isobus-konformitetstesten for TIM er tilgjengelig, kan alle styringssystemer som oppfyller disse kriteriene, kobles til.

Frontmontert PTO 540E kraftuttak

Med en 3,3 liter 3-sylindret Agco Power-motor (AP 33 AWI), oppfyller 200 Vario og 200 V/F/P Vario utslippsstandarden takket være AGRex (ekstern eksosresirkulering) og DOC (dieseloksidasjonskatalysator) «uten behov for ekstra vedlikehold» opplyses det.

Andre innovasjoner for de kompakte traktorene fra 70 til 110 hk, er reversibel vifte. Luftstrømretningen snur når viftebladene vendes. Dette sikrer at grillen er fri for urenheter, noe som øker traktorens ytelse og effektivitet, og skaper en stor tidsbesparelse, da man slipper den tidkrevende jobben med å rengjøre manuelt.

En ny funksjon, er front-PTO 540E, som når 540 o./min med redusert motorturtall og sparer drivstoff. Et luftbremsesystem med elektronisk styrt lufttørker er tilgjengelig for tilhengerbremsanlegget, noe som gir mindre vedlikeholdsarbeid og enda bedre pålitelighet.

Gulvvarmer for vinteren

200 Vario kan kjøpes med gulvvarmer. Fendt integrerer de elektriske varmeelementene direkte inn i førerhusgulvet. Med temperatursensor oppvarmes gulvet, slik at førers føtter holdes alltid varme. En sikkerhetsbryter forhindrer overoppheting.

Varioactive-styringsfunksjon er også en viktig detalj som kommer fra de større traktorseriene. Dette betyr færre omdreining på rattet for full sving. Ved hastighet under 8 km/t, oppnås full sving med kun en omdreining på rattet. Effekten av den progressive styringen reduseres fra 8 km/t til 18 km/t. Med Varioactive har føreren fordel av raskere svinging på trange plasser og ved bruk av frontlaster.

Innovasjoner for Fendt 200 Vario

Det nye hydrauliske konseptet gir Fendt 200 Vario en pumpekapasitet på 104 l/min, ved bruk av en lastkjennende hydraulikkpumpe (LS). Dette sikrer rask betjening av frontlaster ved lavt motorturtall.

LS koblinger (trykk-, føle- og returkrets) er også tilgjengelig som tilleggsutstyr for å øke effektiviteten til redskaper, f.eks. lessevogner. Fronthydraulikken på Fendt 200 Vario er også fornyet. En ny støpt fronthydraulikkinnfestning med diagonal folding av trekkstengene gir ekstra klaring til frontlaster. I tillegg til dette har frontplate og sylindere blitt omarbeidet for mer klaring.

De nye LED-arbeidslysene både foran, bak og på A-stolpen sørger for bedre sikt. Dette betyr forbedret kjøresikkerhet, og sammen med den nye automatiske differensialperreutkoblingen, som nå aktiveres, uavhengig av svingvinkel og 4WD-modus økes det ytterligere.

Fra november 2017 vil den nye Fendt 200 Vario og Fendt 200 V/F/P Vario være tilgjengelig med sin nye teknologi.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS