Nøkkelpersoner i Bilsalg Kokstad AS. Fra venstre; salgsansvarlig Kjetil Einarsen, delesjef Nils Arne Haukenes, eier og daglig leder Aivon Baretto og verksmester Vidar Fredriksen.
Nøkkelpersoner i Bilsalg Kokstad AS. Fra venstre; salgsansvarlig Kjetil Einarsen, delesjef Nils Arne Haukenes, eier og daglig leder Aivon Baretto og verksmester Vidar Fredriksen.

Bilsalg Kokstad har fått ny eier

Iveco-forhandleren i Bergen siden 1993, Bilsalg Kokstad AS, har fått ny eier fra starten av august. Det er Aivon Baretto som har kjøpt selskapet av Sigurd Thommasen som i en alder av 69 år ønsker et roligere liv.

Publisert Sist oppdatert

Bilsalg Kokstad ble i sin tid startet som Motorsalg AS og drev med anleggsmaskiner i tillegg til Iveco. Selskapet fikk sitt nåværende navn i 2001. I tillegg til Iveco, selger selskapet også Fiat og kan tilby et fullt program av nyttekjøretøy.

Selskapet er en godt etablert Iveco-forhandler som yter alt av service og reparasjoner på hele Iveco-programmet. Det årlige salget ligger på rundt 40 enheter.

Selskapet tilbyr også bobiler som i stor utstrekning bygges på Fiat og Iveco. Bilsalg Kokstad har i dag 13 ansatte.

Ønsket nyttekjøretøy

Den nye eieren, Aivon Baretto, er en kjent bilmann i Bergen. Han er fra før en av eierne og daglig leder i Autoteam AS som er bilverksted for «alle personbilmerker» og med i Meca-kjeden.

- Jeg har en sterk bilinteresse og har arbeidet med bil i en eller annen sammenheng siden 16-årsalderen, sier han.

Han har teknikerutdanning og fagbrev på kjøretøy, mesterbrev i bilfag og har drevet i egen regi siden 1998.

- Jeg hadde kommet til et stadium i livet mitt da jeg ønsket å ekspandere, og jeg ville gjøre det innenfor nyttekjøretøy. Da jeg fikk muligheten til å kjøpe Bilsalg Kokstad, var det midt i blinken for meg. Det er betryggende å ha en sterk organisasjon som Iveco i ryggen, sier han.

- Doble omsetningen på to år

Baretto har store ambisjoner for Bilsalg Kokstad:

- Vi ønsker å ekspandere kraftig. Jeg vet det høres ut som et hårete mål, men jeg håper vi skal kunne doble omsetningen i selskapet i løpet av et par år, sier han.