FABRIKKUTVIKLET: Den nye Cat D3K2 krattrydderen kommer ferdigutviklet som en komplett enhet fra fabrikk.
FABRIKKUTVIKLET: Den nye Cat D3K2 krattrydderen kommer ferdigutviklet som en komplett enhet fra fabrikk.

Cat med ny krattrydder

Mange maskinprodusenter velger å bygge redskapen separat, og deretter henge det nyutviklede utstyret på en eksisterende maskin.

Publisert Sist oppdatert

Det gjelder ikke for Caterpillar med lanseringen av den nye beltegående Cat D3K2 krattrydder. Maskinen er designet og bygd ferdig som en komplett enhet på fabrikk, hvor det er lagt vekt på sikkerhet med tilpassede veltebøyler, vindusbeskyttelse, luftfjæret førersete og med godt utsyn for føreren i hytta.

Den nye krattrydderen består av to basisenheter, minidozeren Cat D3K2 dozeren på 10-11 tonn, og freseutstyret HM518. Disse er bygd sammen i en komplett enhet med økt hydraulikkapasitet for frese/ryddejobben som skal utføres. Det er også mulig å demontere freseutsyret HM518 og erstatte dette med vanlig dozerblad. Derimot presiserer Caterpillar at freseutstyret HM518 ikke kan monteres rett på en standard D3K2-dozer. En annen mulighet for bruk finnes likevel ved at utstyret også kan tilpasses beltelasteren Cat 299D XHP.

Den nye krattrydderen er beregnet på arbeide på myk grunn, i skråninger og gjerne i utfordrende terreng. Trommelbredden er på 1822 mm, motoren er en Cat C4.4 Acert på 77.6 kW (105 hk) og maks. hastighet er 9 km/t. Maks. tilt på krattrydderen er 368 mm.

Vi har i den senere tid sett flere nylanseringer av kratt- og stubbefreseutstyr, og tydeligvis er dette en trend Caterpillar ønsker å gi sitt bidrag til. Hvor aktuelt den nye krattfresen blir i Norge vil tiden vise.