FIKK JOBB I SOMMER: En sommerkledd gjeng fra M&D og Statens vegvesen. Bård Nakjem (M&D), Anne Mürer (M&D), Thomas Kalleberg (SVV), Øyvind Utne Larsen (M&D), Frank Sarastuen-Kleven (WSP Norge)

Største kontrakt i selskapets historie

- E6-prosjektet passer optimalt inn i vår prosjektportefølje.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Marthinsen & Duvholt har signert kontrakt med Statens Vegvesen om rehabilitering av Nordby og Smiehagentunnelen på E6 i Akershus. Kontrakten har en verdi på 385 millioner kroner, og er den største i selskapets historie.

- Vi er meget godt fornøyd med å ha vunnet denne kontrakten. Det er det største prosjektet vi noensinne har tatt på oss, men vår relasjon til byggherren, kompleksiteten i prosjektet, samt våre tilgjengelige ressurser, gjør at prosjektet passer optimalt inn i vår prosjektportefølje, uttaler Anne Mürer, administrerende direktør i Marthinsen & Duvholt.

Tunnelforskriften

Nordbytunnelen er en 3850 meter lang toløps tunnel med to felt i hver retning, og Smiehagentunnelen er en 892 meter lang ettløps tunnel med to felt i en retning. Tunnelene ble åpnet i henholdsvis 1993 og 1999 og skal nå fullstendig rehabiliteres slik at de tilfredsstiller tunnelforskriften.

I Nordbytunnelen skal både brannsikring og bergsikring forbedres. I Smiehagentunnelen blir hele vegdekket skiftet ut, og overvann- og drensledninger blir reparert. Dessuten skal det etableres et nytt renseanlegg som skal ta vann fra begge tunnelene og fra Vassumtunnelen som inngår i riksveg 23.

Nattarbeid

Alt av arbeid skal primært utføres i et løp om gangen, med trafikk i det andre løpet. Det aller meste av arbeidet vil utføres som nattarbeid. Det blir dessverre nødvendig å stenge hele nordgående løp hele døgnet i en 12 uker lang periode høsten 2017 og hele sydgående løp en 9 uker lang periode høsten 2018.

Byggestart blir august 2017 og prosjektet skal være ferdig overlevert i februar 2019.

Skanska-eid

Marthinsen & Duvholt holder til i Hangarveien ved Sandefjord Lufthavn Torp. Selskapet er i sterk utvikling, og har siden starten i 1999 vokst til å bli Vestfold største grunnentreprenør og en betydelig aktør på Østlandet. Firmaet ble startet av Svein Håkon Marthinsen og Frank Duvholt - to personer med lang fartstid i bransjen, og som fortsatt i høyeste grad er aktive i driften og en viktig faktor for suksessen firmaet har opplevd de senere årene.

Fra 2011 ble Skanska Norge AS majoritetseier i Marthinsen & Duvholt AS.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS