Iveco Stralis X-Way skal være tilgjengelig hos forhandlere i Europa fra september 2017. Verdenslanseringen er på Solutrans i slutten av november 2017.
Iveco Stralis X-Way skal være tilgjengelig hos forhandlere i Europa fra september 2017. Verdenslanseringen er på Solutrans i slutten av november 2017.

Nyhet fra Iveco

Iveco viser en ny lett offroad-lastebil - Stralis X-Way - hos forhandlerne FØR den internasjonale lanseringen.

Publisert Sist oppdatert

Stralis X-Way vil være tilgjengelig hos Iveco-forhandlerne i hele Europa fra september 2017. Dette opplyser Iveco i en pressemelding.

En helt ny serie for kommunal- og lett anleggsvirksomhet utvider Ivecos lastebil-program. Stralis X-Way er beregnet for transport på vei, men hvor man likevel trenger lett offroad-mobilitet.

- Stralis X-Way setter en ny standard innenfor transport som har meget spesifikke krav. Den er konstruert for transport på vei, men med lett offroad mobilitet. Vår nye X-Way kombinerer chassis-styrken til legendariske Trakker med alle drivstoffbesparende og sikkerhets-nyheter fra nye Stralis. Den kombinerer fordelene med ytelse og komfort fra vår mest avansere langtransportbil, som den nyeste XP, med robustheten fra vårt tøffeste offroad-kjøretøy, sier Ivecos toppsjef, Pierre Lahutte.

Lett 8x4-lastebil

Stralis X-Way med Super Loader-versjonen av et 8x4-chassis veier ni tonn. Dette er ifølge Iveco «lettest i industrien».

Lastebilen blir tilgjengelig med tre motorvolum (9, 11 og 13 liter).

Hi-SCR-motorteknologien, uten EGR (Exhaust Gas Recirculation ) og uten behov for aktiv regenerering, kutter utslippene og øker drivstoff-effektiviteten, samtidig som vedlikeholdskostnadene reduseres.

Den nye lastebilen er spesielt godt tilpasset kommunal- og lett anleggskjøring, som ofte foregår i byområder hvor EGR-systemene er mindre på grunn av sotproduksjon. Fraværet av EGR betyr også nyttelastfordeler.

Mange valgmuligheter

Den modulære konstruksjonen til Stralis X-Way gir ifølge Iveco «ultimat fleksibilitet når det gjelder å tilpasse kjøretøyet til spesifikke krav fra varierte transportforhold».

Kunder kan velge mellom trekkvogner og lange chassis, forskjellige aksler, fjærsystemer, motorer og girkasser, samt ikke minst Hi-Traction hydrostatisk forhjulsdrift. Det er også et bredt utvalg av motor- og girkasse-kraftuttak.

Stralis X-Way kommer også med et stort utvalg av førerhus: AD (Active Day) kort førerhus med lavt tak, AT (Active Time) langt førerhus med lavt eller mellomhøyt tak, og for de som krever ultimat komfort, AS (Active Space) langt førerhus konstruert «med sjåføren i fokus for langtransport med nye Stralis XP».

Kjøretøyet produseres på Madrid-fabrikken til Iveco, den første produksjonsenheten til CNH Industrial Group som har oppnådd Gold Level i World Class Manufacturing (WCM) program, en av de høyeste standarder for integrert styring av produksjon og prosesser.

Lansering på Solutrans

Stralis X-Way skal være «tilgjengelig hos Iveco-forhandlerne i hele Europa fra september 2017». Den internasjonale lanseringen for publikum finner sted på den 14. utgaven av Solutrans (internasjonal transportutstilling) som finner sted fra 21. til 25. november på Lyon Eurexpo.

Stralis X-Way vil sannsynligvis være en aktuell kandidat til den prestisjefylte prisen «International Truck of the Year 2018».

Iveco er et selskap innenfor CNH Industrial N.V.

Iveco utvikler, produserer og markedsfører et bredt spekter av lette, mellomtunge og tunge nyttekjøretøy, samt offroad-lastebiler og andre offroad-kjøretøy.

Kjøretøyprogrammet inkluderer Daily, et kjøretøy som dekker 3 – 7 tonns-segmentet, Eurocargo fra 6 – 16 tonn, samt Trakker (dedikert for offroad kjøring) og Stralis, begge over 16 tonn. I tillegg kommer merkenavnet Iveco Astra som dekker gruve- og anleggssektoren med tipptrucker og rammestyrte dumpere, samt spesialkjøretøy.

Iveco sysselsetter nesten 21.000 ansatte globalt. Selskapet har produksjonsenheter i sju land i Europa, Asia, Afrika, Oceania og Latin-Amerika, samt 4200 salgs- og servicepunkter i mer enn 160 land.