Daglig leder Arne Langseth i Veøy måtte se etter nye muligheter etter at kontrakten med Schenker ble terminert.
Daglig leder Arne Langseth i Veøy måtte se etter nye muligheter etter at kontrakten med Schenker ble terminert.

Veøy på handletur

Veøy har overtatt O. Kippersund Transport.

Publisert Sist oppdatert

Bergen-selskapet er spesialist på medisin-distribusjon og har i flere år samarbeidet om distribusjon av medisiner og delt lager med Veøy. Kippersund Transport har en årlig omsetning på ca. 20 mill. kroner og en stab på 20 ansatte.

30 år gamle Kippersund flyttet i 2009 inn i nytt lager- og administrasjonsbygg i Arnadalen Næringsområde, et område etablert med ny moderne infrastruktur. Terminalen er godt egnet for både korttids- og langtidslagring av varer.

Geir Kippersund, daglig leder i O. Kippersund Transport, blir med inn i Veøy.

Det er Veøy selv som melder om overtagelsen på sine nettsider.

Krevende ekteskapsbrudd

Daglig leder Arne Langseth i Veøy AS legger ikke skjul på at skilsmissen med transportgiganten Schenker for et års tid siden har vært tøffe tak. Slutten med kjøring og terminaldrift for Schenker resulterte i en betydelig nedskalering av bilflåten og 50 færre sjåfører.

På den annen side har Schenker-bruddet gitt Veøy større frihet og nye muligheter med åpning for nye markeder.

Veøy AS er en av landets største medisintransportører. Selskapet har en bredt sammensatt bilpark, samt egne eller samarbeidende terminaler.

Selskapet har ekspressbiler som trafikkerer over hele Østlandsområdet, og det går daglige ruter med veøybiler fra Oslo-regionen til Bergen, Stavanger, Kristiansand, Oppland, Møre og Romsdal, Stokke og Trondheim.

Veøy-konsernet viser sterke økonomiske muskler med en årlig omsetning på flere hundre mill. kroner.