LEDER: Vidar Bendiksen er daglig leder i Bendiksen Entreprenør AS i Brønnøysund.
LEDER: Vidar Bendiksen er daglig leder i Bendiksen Entreprenør AS i Brønnøysund.

Ville være liten – ble stor

BRØNNØYSUND (AT.no): - Jeg har vært interessert i Anlegg&Transport siden jeg var liten og prioriterte bladet før Donald.

Publisert Sist oppdatert

Dette kom frem i epost-korrespondansen før denne turen. Nå har vi besøkt gutten.

Han heter Vidar Bendiksen og er en av karene bak Bendiksen Entreprenør AS i Brønnøysund. Gutten er blitt stor, og det er selskapet også.

- Verken min far eller jeg hadde noe ønske om å drive en stor entreprenørbedrift. Likevel har vi antagelig blitt størst i vårt område, sier Vidar.

Han forteller at faren Odd Kristian Bendiksen har drevet i anleggsbransjen siden 70-tallet og har deltatt i mange vei- og anleggsprosjekter. Selv har Vidar hatt interesser i den retningen siden han var liten gutt. Derfor var det nærmest en selvfølge at han skulle skaffe seg en anleggsutdanning. Yrkeskarrieren startet imidlertid innenfor transport, både som transportleder og bak rattet både i krok-, tank- og dyretransport.

Start i 2004

- Begynnelsen på Bendiksen Entreprenør var at far og jeg kjøpte oss en brukt åtte-tonns gravemaskin i 2004. Hensikten var å drive litt anleggsarbeid på kveldstid og ellers når vi hadde tid. Snart ble det en traktor med dumperhenger også, forteller Vidar.

Bendiksen Entreprenør AS

Etablert 2004
Styreleder: Odd Kristian Bendiksen (69)
Daglig leder: Vidar Bendiksen (33)
20 ansatte og stor maskinpark

Intensjonene om å drive i det små holdt en stund. Det var ikke før i 2011 Vidar sa opp sin faste jobb, og far og sønn viet all sin tid til det fortsatt lille firmaet med to gravemaskiner.

Men da begynte også ballen å rulle for fullt. Selskapet ble AS, oppdragsmengden økte, det samme gjorde maskinparken og antall ansatte. I dag har selskapet 20 ansatte og en maskinpark som består av ni gravemaskiner, fire hjullastere og en til som snart skal leveres, to dumpervogntog, en krokbil, samt to semitrailere, hvorav en med kran.

Ytterligere en kransemi er under oppbygging hos Påbygg spesialisten AS.

- Vi har doblet omsetningen flere ganger, takket være gode og trofaste kunder, dyktige folk og en bra økonomi, sier Vidar.

Fullt trøkk

Blant årsakene til at selskapet har fremgang er stå-på-vilje og at man strekker seg langt for å tilfredsstille oppdragsgiverne. Arbeidsstokken skal ha skryt for dette. De består av dyktige og pålitelige karer som står på for bedriften.

I begynnelsen av april hentet Vidar vår medarbeider på Brønnøy Kalk (reportasje i A&T nr. 4), og på turen til selskapets nye anlegg i Brønnøysund stoppet vi på Sæterlandet hvor Vidar løp omkring i knebukser for noen år siden. Her var selskapet i full gang med å bygge vei og annen infrastruktur for et fiskeoppdrettsanlegg og et industriområde.

Innen utløpet av måneden måtte det aller meste være gjort, for da skulle det komme fisk i mærene og helst ikke være for mye støy rundt. Men ved hjelp av fire gravemaskiner, en borerigg, en skytebas, tre lastebiler, to traktorer med dumperhengere og en vals fikk man flyttet 10.000 kubikkmeter masse og gjort det som trengtes innen fristen.

Nytt bygg

Med bakgrunn i den raske veksten valgte Bendiksen Entreprenør å reise et nybygg med verksted, kontorer og ellers hva man behøvde. Men ikke nok med det, selskapet leier også ut lokaler til to av sine viktige oppdragsgivere, nemlig Implenia Norge avd. Fjellsikring Nord, og ELTEL Networks. Slik veksten har vært siden bygget ble tatt i bruk, er det nå i ferd med å bli for lite allerede. Trolig går det mot ytterligere utbygging.

GIKK SAMMEN: Kurt Blomseth (t.v.) eide tidligere Brønnøy Entreprenør AS. Nå er både han og selskapet en del av Bendiksen Entreprenør. Både han selv og Vidar Bendiksen er godt fornøyd med det.
GIKK SAMMEN: Kurt Blomseth (t.v.) eide tidligere Brønnøy Entreprenør AS. Nå er både han og selskapet en del av Bendiksen Entreprenør. Både han selv og Vidar Bendiksen er godt fornøyd med det.

- Implenia er blitt en stor oppdragsgiver, og vi har mye utstyr som går fast for selskapet, forteller Vidar.

Det dreier seg særlig om tunnel-rehabilitering som for øyeblikket pågår i Rognan og Finneidfjord med ni mann og maskiner på de to stedene.

- Vi har snudd oss rundt og investert i utstyr for å være med Implenia der de har bruk for oss, sier Vidar.

 

Oppkjøp

På anlegget traff vi blant annet Vidars hustru, Silje Helen Bendiksen. Hun har stø kontroll med selskapets økonomi og tilhørende oppgaver. Vi traff også Kurt Blomseth som tidligere eide og drev Brønnøy Entreprenør. Dette har Bendiksen Entreprenør kjøpt opp, og Blomseth fulgte med som prosjektleder.

- Vi har hatt hvert vårt selskap side om side endel år. Vi har ofte samarbeidet om prosjekter, og vi har lik tankegang om det meste. Tomtene våre har grenset opp mot hverandre. Det var i grunnen naturlig at vi skulle fortsatte sammen, sier Vidar og Kurt nikker bekreftende.

I Nordland

Bendiksen Entreprenør opererer for det meste i Nordland, men flytter også på seg etter behov.

- Vi er fleksible og tar alt fra det vi kan klare med en spade og opp til millionprosjekter, sier Vidar.

Et par av oppdragsgiverne er nevnt. Helgeland Kraft er en annen, blant annet fordi entreprenøren har velegnet utstyr for kabelgraving. Selskapet bygger nå ut fem nye kraftstasjoner i sitt område, og det har gitt betydelige oppdrag også innenfor graving og massetransport, samt maskin- og spesialtransport.

Vidar fremhever også Mesta som en god oppdragsgiver som kjøper mange tjenester innenfor graving, brøyting og strøing.

- Vi har brøytet siden 2004 og nesten ikke fått klager. Det er vi litt stolte av, sier Vidar.

Selskapet driver også innenfor eiendom. Blant annet er man nå i gang med infrastruktur på et eget boligfelt hvor det etter hvert vil bli lagt ut boliger for salg.

Solid vekst hele veien, positive regnskapstall og en ordrebok som er hyggelig lesning, er stikkordene vi kan avslutte reportasjen om Bendiksen Entreprenør med.

Powered by Labrador CMS