Rengjør vei og renser luften

På IFAT-messen i München nylig, ble Ravo Hygion lansert. Sugefeiebilen rengjør veiene og renser luften for fint støv.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Fint støv er et stort problem i mange byer og utgjør en helserisiko. Med dette som utgangspunkt har Ravo tatt utfordringen og kommet opp med løsninger for å redusere fint støv ved å bruke Ravo Hygion. Sugefeiebilen er utstyrt med et patentert Saiga partikkel-system som er testet og godkjent av TÛV i Tyskland, skriver den norske importøren Multimaskin i en pressemelding.

Partikkelsystemet samler PM10 og PM2,5 fra luftstrømmen på maskinen ved bruk av positiv ionisering. De fine støvpartiklene blir elektrisk ladet av en ioniserende vind, og deretter fanget opp av en positivt ladet oppsamlerplate.

De små partiklene fester seg sammen til større partikler, og blir til ufarlig støv. Deretter kan de enkelt og sikkert fjernes ved rengjøring av maskinen. Systemet omtales som helt sikkert for føreren og forbipasserende da det på ikke noe tidspunkt er fysisk kontakt. Saiga-partikkelsystemet endrer ikke på effekten av feiesugebilen, ulikt andre konvensjonelle systemer.

Ravo ga systemet sitt navn etter den utryddingstruede Saiga-antilopen som filtrerer fint støv med sin unike nese. For hver Hygion-maskin som selges, vil det bli gitt en donasjon for å redde det unike dyret.

Ravo feiesugebiler blir importert og solgt av Multimaskin AS i Norge.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS