Salgssjef Rolf Eriksen (t.v.) og Kjell-Ove Trommedalen i Iveco Norge AS er på rundreise i Sør-Norge med lastebiler og varebiler i april. Bildene er fra da Iveco Norge besøkte forhandleren RSA Bil i Drammen i mars som en «tyvstart» på roadshow-runden i Norge.

Iveco Roadshow klar for norske veier

- Det viktigste er å få folk inn i bilene, slik at de kan prøve selv hva Iveco kan tilby dem, sier salgssjef Rolf Eriksen i Iveco Norge AS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

I april 2016 turnerer Iveco Norge AS Sør-Norge (se listen over steder nederst i saken) med sine modeller Daily, Eurocargo, Stralis og Trakker.

- Det viktigste for oss når vi reiser rundt, er at folk får prøvd flest mulig av våre modeller med forskjellig oppsett. Spesielt ønsker vi at flest mulig skal få kjøre våre tunge biler, sier Eriksen.

Iveco har nemlig fått et rimelig godt fotfeste i Norge med anleggsbilen Trakker, og varebilen/lastebilen Daily samt distribusjonslastebilen Eurocargo gjør det bra i sine klasser.

Det er vanskeligere å nå opp på statistikken i salg av de tunge bilene i det som må kunne betegnes som Volvos og Scanias hjemmemarked.

På sin rundreise ønsker Eriksen og hans mannskap å vise at det finnes mange gode grunner for å velge Iveco fremfor konkurrentene i Norge.

Premierte biler

- Vi har en fordel i at vårt modellprogram spenner fra 3,5 til over 50 tonn, sier Eriksen.

Iveco Daily ble kåret til Van of the Year 2015. Bilene er tilgjengelige med den ZF-utviklede åttetrinns automatgirkassen Hi-Matic som ifølge Iveco «setter en ny standard når det gjelder allsidighet, kostnadseffektivitet og kjørekomfort». Daily kan også fås i én kraftig offroad 4x4-versjon der vadedybden oppgis til 660 mm med en bakkeklaring på 300 mm.

Nye Eurocargo er Truck of  the Year 2016. Dette er en omfattende lastebil-serie som strekker seg fra 7,5 til 19,0 tonns totalvekt. To motorserier, Tector 5 på 4,5 liter og Tector 7 på 6,7 liter, dekker effektområdet fra 160 til 320 hk.

Stralis er Truck of the Year 2013, og utmerket seg da med et helt nytt motorprogram for Euro 6. Ivecos søsterselskap Fiat Power Train utviklet sin egen, patenterte eksosrenseteknologi, HI-eSCR, som gjorde at Euro 6-motorene klarte seg helt uten eksosresirkulering fra 2012.

Pølser og gode råd

Iveco Norge samarbeider med lokale Iveco-forhandlere når de reiser rundt med sine vare- og lastebiler. Med seg har de den danskregistrerte «Nordic Roadshow»-Iveco-en der man kan nyte godt av å sitte høyt og tørt mens en egen grillmester vil komme til å sørge for at man får seg en matbit mens man vurderer fordelene ved Ivecos biler.

Iveco-biler på rekke og rad som venter på å bli prøvekjørt i Drammen. Det er ikke nødvendigvis akkurat disse bilene som skal på rundreisen. Men det er sikkert at Trakker, Stralis, Eurocargo og Daily i en eller flere versjoner vil være representert på stoppestedene.

Det er Ivecos danske testsjåfør, Jørgen Andreassen, som kjører show-vogntoget.

Han kommer med gode tips til effektiv og økonomisk kjøring. Blant annet ved å bruke Iveconnect Drive som blant annet har navigasjon med spesielle lastebilfunksjoner, en elektronisk kjørestilevaluering som forteller sjåføren hvordan hun eller han kan kjøre mest mulig økonomisk, og sjåfør-support som registrerer typiske tretthets-signaler og sier fra når kjøringen begynner å bli risikofylt.

For dem som skal ha oversikten over bilparken, er flåtestyringsprogrammet Iveconnect Fleet et nyttig verktøy.

Stoppesteder for Ivecos roadshow i Norge 2016:
Råde - 12 april
Autonor
Langøyveien 3  
1640 Råde

Kristiansand - 14 april
Maskin & Auto Service Sør         
Mjåvannsveien 8
4628 Brennåsen

Sandnes - 19 april
Maskin & Auto Service                
Torneroseveien 9           
4315 Sandnes

Bergen - 21 april
Bilsalg Kokstad                 
Kokstadflaten 32
5863 Bergen              

Førde - 26 april
AS Autoservice                               
Kusslid 
6800 Førde

Trondheim -  28 april
Lastebilsenteret Trøndelag        
Heggstadmoen 1             
7080 Heimdal

Oslo - 7 juni
Team Verksted AS (Iveco Norge)
Karihaugveien 102
1086 Oslo

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS