Disse fem maskinene - en ZW310-5 hjullaster, tre ZW180-5 hjullastere og ZX300-6 gravemaskin - er blant dem som skal til Lindum AS.
Disse fem maskinene - en ZW310-5 hjullaster, tre ZW180-5 hjullastere og ZX300-6 gravemaskin - er blant dem som skal til Lindum AS.

Nasta leverer ni maskiner til kunde

Handelen omfatter seks like Hitachi ZW 180-5 hjullastere, en ZW 310-5 hjullaster, en ZX 170 WT-5 hjulgraver med hevbart førerhus og en ZX 300-6 beltegraver.

Publisert Sist oppdatert

Kunden er Lindum AS som fra 1. april skal drifte ytterligere fem gjenvinningsstasjoner i Drammens-området og derfor trenger flere nye hjullastere.

Ville prøve noe nytt

Lindum AS har til sammen 100 maskiner med smått og stort. Med anbudstilslaget på de fem nye gjenvinningsstasjonene kreves mer utstyr. Tidligere har de aldri hatt Hitachi.

- Vi har hatt store utgifter med de merkene vi har kjørt til nå. Vi ville derfor prøve noe nytt, sa Benn Solstad, som er maskin- og innkjøpsansvarlig hos Lindum, til AT.no da Nasta-avtalen ble inngått.

Etter å ha hatt Hitachi-maskinene på prøve over en lengre periode, var heller ikke brukerne i tvil. Hitachi hjullasterne gjorde jobben godt.

Disse hjullasterne og utstyret som ligger i forgrunnen leveres av Nasta AS til Lindum AS.
Disse hjullasterne og utstyret som ligger i forgrunnen leveres av Nasta AS til Lindum AS.

 

Allroundmaskiner

Fem av de nye ZW 180-5 hjullasterne, som veier ca. 18 tonn, skal brukes på hver sin av de nye gjenvinningsstasjonene Lindum overtar. Der vil de fungere som allroundmaskiner for alle oppgaver inne på anleggene. Den største hjullasteren på 30 tonn, skal brukes i jordproduksjon på hovedanlegget utenfor Drammen.

Den kanskje mest spesielle maskinen blir likevel den nye hjulgraveren. Maskinen er en ZX-170 WT-5. Den skal brukes til å mate restavfall og trevirke i en stor kvern. Derfor ble den bestilt med hytteløft for å bedre førerens oversikt. Den ombyggingen gjøres av Nasta Spesialproduksjon i Larvik.

Maskinene og utstyret som omfattes av avtalen:

ZW 180-5  hjullaster– 6 stykker; Leveres med ABL hk-feste, ABL 3000 L lasteskuffe, ABL 5 tonns pallegaffel, Ufo Götene Container komprimator.

ZW 310-5 hjullaster; Leveres med ABL hk-feste, og ABL 5000 L høyt-tippende skuffe.

ZX 300-6 gravemaskin; Leveres med Klepp hk-feste og Nasta 1700 L graveskuffe med rett front.

ZX 170WT-5 hjulgraver; Leveres med Klepp hk-feste og Dehaco DSG802 roterende klype.

Lindum AS:

  • Aksjeselskap eid 100% av Drammen kommune.
  • Omsatte i 2015 for nær 400 mill og har 145 ansatte.
  • Tre hovedvirksomheter:
  • Deponi og forurensede masser, biologisk behandling og miljø.
  • Drifter også mange gjenvinningsstasjoner.
  • Har de siste årene tatt i mot og behandlet mellom 1,2 og 1,4 mill. tonn avfall/forurensede masser.
  • Produserer også biogass – basert på matavfall og septikkslam.
  • Har totalt 100 maskiner i drift.