Hvem vinner "Trailer Innovation"?

Verdens største nyttekjøretøyutstilling, IAA i Hannover, er arena for høythengende priser innenfor transportsektoren. "Trailer Innovation" er en av dem.

Publisert Sist oppdatert

IAA 2016 arrangeres fra 22. til 29. september. Våre tidsskrifter er involvert i de tre viktigste prisene, "International Truck of the Year», "International Van of the Year" og altså "Trailer Innovation". I de to førstnevnte nominerer de respektive fagpressejuryene kandidater, og disse blir det senere stemt over. "Trailer Innovation" er organisert på en litt annen måte. Her melder produsentene på sine produkter. Den internasjonale fagpressejuryen kontrollerer at kandidatene tilfredsstiller de oppsatte kriteriene, men foretar ingen nomineringer ut over det. Deretter stemmer juryen over alle aktuelle kandidater.

Også påbygg

Tyske Sörensen vant Komponent-kategorien med en bakløfter med integrert sakselift.Tyske Sörensen vant Komponent-kategorien med en bakløfter med integrert sakselift."Trailer Innovation" omfatter ikke bare tilhengere, men også påbygg. Produktspekteret er mye bredere enn når det gjelder vare- og lastebiler. Derfor er produktene delt inn i hele syv kategorier, konsept, chassis, påbygg, komponenter, sikkerhet, miljø og "Smart Trailer". Dette innebærer at spesielt de store påbygg- og hengerleverandørene ofte melder på produkter til flere kategorier, og et enkelt produkt kan også delta i flere kategorier. Leverandørene må gi en fyldig beskrivelse av kandidatene de melder på, og juryen har et relativt omfattende arbeid før det foreligger et endelig resultat. Troféene vil bli overrakt på et eget arrangement under IAA, nærmere bestemt 23. september.

Tyske Sörensen vant Komponent-kategorien med en bakløfter med integrert sakselift.
Tyske Sörensen vant Komponent-kategorien med en bakløfter med integrert sakselift.

Påmelding

Det er anledning til å melde på potensielle kandidater til "Trailer Innovation" fra 15. mars, og siste frist er 30. juni. Det skjer lettest ved å gå til hjemmesiden for

Trailer Innovation

og deretter klikke på "APPLICATION". Hjemmesiden inneholder nyttig informasjon både for produsenter som vil melde på sine kandidater og andre som er interessert i utviklingen innenfor påbygg og tilhengere. Man trenger ikke være en stor, internasjonal aktør for å melde på kandidater. Også mindre, nasjonale aktører kan ha muligheter for å vinne. "Trailer Innovation" er først og fremst en pris for produktutvikling, ikke store salgstall. Vinnerne får lov å bruke tittelen "Trailer Innovation 2017" gjennom hele 2017.

Vinnere sist

"Trailer Innovation" er knyttet opp mot IAA, og det er åttende gangen prisene vil bli overrakt under høstens utstilling. Vinnerne i de forskjellige kategoriene for to år siden var:

Påbygg: Langendorf for Isoxx isolert tipp-påbygg

Chassis: Goldhofer for semi-lavlaster med individuell fjæring

Komponenter: Sörensen for bakløfter med integrert sakselift

Konsept: Faymonville for semitrailer-konseptet Combimax

Miljø: Twan Heetkamp Trailers for kjøleaggregat uten dieselmotor

Sikkerhet: Schmitz Cargobull for sikkerhetspakke for tipp-semitrailere

"Smart Trailer": Knorr-Bremse for systemet iTap (registrerer tilstanden i alle funksjoner i semitraileren) med fjernkontroll-funksjonalitet