Denne Volvo FH 540 dumperbilen med trippelkjerre ble stjålet fra Volvo i Drammen. Litaueren som ble pågrepet i bilen er dømt til tre års fengsel.
Denne Volvo FH 540 dumperbilen med trippelkjerre ble stjålet fra Volvo i Drammen. Litaueren som ble pågrepet i bilen er dømt til tre års fengsel.

Lastebiltyv fikk tre år

Litaueren som stjal Øyvind Hansens Volvo FH tippbil med henger fra Volvo i Drammen for ett år siden, sitter i fengsel. Det skal han gjøre i over to år til.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Det var på morgenen 15 desember i fjor at han som skulle kjøre bilen kom for å hente den hos Volvo. Da var den allerede borte.

Da porten hos Volvo Truck Center i Drammen åpnet den morgenen forsvant bilen ut av porten. Bak rattet satt en 35-åring fra Litauen.

Etter hvert fikk Volvo bilen opp på Dynafleet, men da begynte den å nærme seg svenskegrensen faretruende fort.

Svelget sim-kort

Lensmannen i Eidskog sør for Kongsvinger rykket ut da det viste seg at lastebilen var i deres område med kurs for grensen.

Bilen ble påtruffet, stanset og sjåføren pågrepet. Inne i lastebilen fant politiet to mobiltelefoner, men uten SIM-kort. Det mistenkte de mannen hadde svelget.

Mannen ble varetektsfengslet, og da han møtte i retten hadde flere forhold å stå til rette for.

- Ble lurt

Han ble dømt til tre års ubetinget fengsel for medvirkning til grovt tyveri av lastebilen til Øyvind Hansen i BAT. Ett år av i dommen er fordi han hadde brutt innreiseforbudet til Norge han hadde fra før. Aktor la ned påstand om 2 år og 10 måneders fengsel, men retten dømte han til tre års ubetinget fengsel.

Den samme mannen ble i 2011 dømt til 11 måneders fengsel i Norge. Også den gangen etter et grovt tyveri.

Gjerningsmannen fortalte i retten at han var uten jobb i hjemlandet, og trengte penger. Han hadde jobbet som lastebilsjåfør i hjemlandet før det. Han fortalte at han ble spurt om han kunne bli med å hente en bil i Norge,

Selv hevdet den nå dømte mannen at han ble lurt. Oppdragsgiveren fra hjemlandet kunne han i retten bare erindre fornavnet på. At han skulle hente en lastebil i Norge som skulle stjeles hevdet han i retten at han ikke visste.

Utvist på livstid

Etter endt soning er mannen utvist fra Norge på livstid. Bileier Øyvind Hansen er godt fornøyd med den strenge straffen litaueren fikk.

-Hele denne saken ble jo enestående. Når bilen først ble stjålet kunne det ikke løst bedre på noen måter enn slik det gikk, sier Hansen.

Powered by Labrador CMS