Administrerende direktør Frode Nilsen i LNS og regionvegsjef Torbjørn Naimak satte sine signaturer på kontrakten for strekningen Storsandnes-Langnesbukt tirsdag ettermiddag.

LNS signerte E6-kontrakt

Statens vegvesen har signert kontrakt med Leonhard Nilsen & Sønner AS (LNS) om bygging av den siste parsellen i prosjektet Alta vest.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Kontrakten har en verdi på drøyt 367 millioner kroner, og gjelder for strekningen E6 Storsandnes-Langnesbukt. Her skal det bygges en 3.4 kilometer lang tunnel og ca. 1,4 kilometer vei i dagen.

Dette er den andre kontrakten LNS sikrer seg i prosjektet Alta vest. Fra før bygger selskapet på strekningen Melsvik-Storvikeidet.

- Derfor er vi godt kjent med dem fra før, og ser frem til et fortsatt godt samarbeid. Vi regner med at byggestart kan skje om kort tid. Antakelig begynner LNS med skogrydding i veglinja før jul, mens spaden går i jorda i januar, sier prosjektleder Gudmund Løvli i Statens vegvesen.

Storsandnes-Langnesbukt er altså den siste parsellen i prosjektet Alta vest. Oppstart her er i så måte en milepæl på veien til endelig ferdigstillelse. Parsellen skal stå ferdig høsten 2017.

Powered by Labrador CMS