Girteka med norsk storavtale

Får eneleverandør til sine 700 kjøretøy i det norske markedet.

Publisert Sist oppdatert

Girteka Logistics og Uno-X Gruppen har inngått et samarbeid om innkjøp av drivstoff hvor Uno-X Gruppen blir eneleverandør av drivstoff til 700 kjøretøy Girteka Logistics opererer i det norske markedet.

- Innkjøp av drivstoff utgjør en av våre største kostnader og vi er helt avhengige av å ha solide drivstoffleverandører. Vi har valgt å samarbeide med Uno-X Gruppen da de har vist seg som en konkurransedyktig aktør med et godt utbygd stasjonsnett og en organisasjon som har vist stor vilje til å tilpasse seg våre ønsker og behov. Vi ser fram til et godt og tett samarbeid, sier Girtekas kommunikasjonsdirektør Kristian Kaas Mortensen.

Girteka har vært et omstridt selskap i Norge og mistet tidligere i år sin omfattende avtale med Coop, men det litauiske selskapet satser likevel svært offensivt. Nylig kjøpte Girteka 40 prosent av aksjene i Thermo-Transit som er en stor aktør på laksetransport fra Norge, og avtalen med Uno-X Gruppen tyder på at Girteka har planer om videre satsing i Norge.

Les også: Girteka inn i Thermo-TransitLitauiske Girteka Logistics kjøper seg opp i fisketransportøren Thermo-Thransit, og blir dermed oftere å se på norske veier.

- Uno-X Gruppen satser tungt mot markedet av tyngre kjøretøy gjennom kjeden YX Norge. Dette er et samarbeid vi har jobbet med over lengre tid, og vi er imponert over profesjonaliteten Girteka Logistics har vist gjennom prosessen, sier leder for salg og marked i YX Norge, Erik Gulbrandsen.

Leder for salg og marked i YX Norge, Erik Gulbrandsen (til høyre), g kommunikasjonsdirektør i Girteka Logistics, Kristian Kaas Mortensen, på Uno-X Gruppens på hovedkontor på Lysaker.
Leder for salg og marked i YX Norge, Erik Gulbrandsen (til høyre), g kommunikasjonsdirektør i Girteka Logistics, Kristian Kaas Mortensen, på Uno-X Gruppens på hovedkontor på Lysaker.

- Samarbeidet stiller store krav til oss som leverandør og vil være med på å utvikle oss til å bli en enda mer attraktiv samarbeidspartner for aktører i dette markedet, avslutter Gulbrandsen.

Omstridt: - Kjører ofte forbi kontrollerOnsdag kveld skjedde det igjen, en Girteka-bil ga blaffen og kjørte forbi Statens vegvesens kontrollører.