Arkivbilde av rammestyrt Valtra. Valtra skal nå ikke lenger importeres av Lantmännen Maskin til Norge - men av Eikmaskin AS.
Arkivbilde av rammestyrt Valtra. Valtra skal nå ikke lenger importeres av Lantmännen Maskin til Norge - men av Eikmaskin AS.

Lantmännen og Agco deler Skandinavia

Valtra skal importeres av Agco i Norge og Danmark, mens Lantmännen importerer Massey Ferguson til Sverige. Claas inngår ikke i Lantmännens og Agcos planer for Skandinavia.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

I Norge vil det være Agco-selskapet Eikmaskin AS som importerer Massey Ferguson.

– Samarbeidet er en fremtidsrettet og spennende utvikling som vil styrke franchise-nettverket, sier administrerende direktør Trond Kjempekjenn i Eikmaskin AS.

– Valtra gir oss en unik mulighet til å utvikle en sterk og konkurransedyktig kjede, med et fortsatt godt spredt nettverk av franchise-takere. Det er viktig å understreke at franchise-modellen vil bestå, men vi vet ennå ikke hvordan forhandlernettet ender opp med å bli til slutt. Avtalen innebærer også at Lantmännen kan tilby de svenske kundene Fendts fulle produktspekter, inkludert treskere, pakkemaskiner, fôrhøstere og høyredskaper.

Skandinavisk vekst

I Agco Corporation med hovedkontor i Duluth, Georgia (USA) er også gleden stor over den nye avtalen:

– Vi er svært glade for at Lantmännen har valgt å vesentlig utvide samarbeidet med oss. Med denne avtalen legger vi et godt grunnlag for videre bærekraftig vekst i Skandinavia, sier Dr. Rob Smith, Senior Vice President og General Manager for regionen Europa, Afrika og Midt-Østen i Agco.

Følger opp Claas-kundene

Lantmännen opplyser på sine nettsier at selskapet vil følge opp eksisterende avtaler med Claas, men vil ikke fornye dem når de utløper. Lantmännen vil imidlertid fortsette med service på eksisterende maskiner og tilby reservedeler gjennom hele den aktuelle livssyklusen.

Powered by Labrador CMS